Sonuçlarımız aynı benimde mthfr A1298C heterozigot. 4 kimyasal gebelik geçirdim. 2 genetik doktoru ve hematoloji doktoru iğneye gerek yok dedi. Endokrin, kadın doğum doktoru, genel cerrahi, dahiliye … Gezmediğim yer kalmadı. Gittiğim kadın doğum doktorları da gerek görmedi. En son ozon tedavisi başlandı. femara+ovitrelle uygulandı yine de gebelik gerçekleşmedi. En son gittiğim kadın doğum doktorum eğer gebelik gerçekleşirse kan sulandırıcıya başlayalım dedi. Çatlatma iğnesine ve oluşan 3 yumurtaya rağmen gebelik olmayınca artık doktora falan gitmeyi bıraktım. Sonra süpriz bir şekilde hamile kalınca başka doktorla takibe başladık o da gerek görmedi. Aynı hastanenin perinatoloğu 12.hafta ikili test için gittiğimde coraspin + oksapara başlayalım dedi. Aynı soruları bende sordum. Limondan ziyade omega 3′ün kan inceltici etkisi olduğunu biliyordum ve zaten düzenli kullanıyordum. Dozunu artırsak veya sadece coraspin kullansam aynı etkiyi görmez mi veya başka bir yolu yok mu dedim. Coraspinde oksaparda her ne kadar kan sulandırıcı olarak gözüksede ikisinin etkisinin farklı olduğunu, amacın kan sulandırmaktan ziyade plesantayı beslemek olduğunu anlattı. Çok araştırdım benle aynı şekilde mthfr genleri heterozigot olan bir tanıdığımda sadece coraspin yeterli görüldü fakat 10.hafta kontrole gittiğinde bebeğe giden kan akımının durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldı. O haberi alana kadar hala doktorla iğneyi bırakma pazarlıkları yapıyordum :) benimde içim hiç rahat değildi. Hala da soru işaretlerim var. Ki bahsettiğim kişi alternatif tıp doktorlarına giden ve Aidin Salih tavsiyelerini deneyen biriydi. Limon suyu, hacamat vs. Uygulanmıştı. Takibi yapan kadın doğum doktoru perinatoloğun öneri yazısını görünce ben gerek görmüyorum ama o daha uzman olduğu için başlayalım madem diyerek isteksiz başlamıştı. Sonradan başka doktora geçtim o da kullanma taraftarıydı. Aynı hastanede 3 doktorun bile görüşü değişebiliyor bu konuda.