Deletedmom306
elif000
kesinlikle bu konunun fetvası nedir bilmiyorum ancak eklemek istediğim bir şey var; haram olan şey domuz eti yemek. Domuz içerikli şeyler yemek de aynı yere varıyor elbette jelatin vs; ancak ikisini kıyas ederken bilimsel olarak baktığımda domuzdan elde edilmiş bir gıda tüketmekle alınacak materyalle spesifik olarak alınan bir hormon, protein vb aynı olacağını düşünmüyorum ben. Yani rabbim hangi sebeple tüketmeyi bize yasakladı biz hikmetini bilemiyoruz ancak bir aminoasidin izole edilip ilaçlaştırılıp iğne şeklinde damardan vücudunuza girmesi ile domuz yağı kullanılarak üretilmiş besin tüketmek aynı kefede değil diye düşünüyorum. Kalp kapakçığı da takılıyor yada ne bileyim serumdaki antikor atlardan temin ediliyor vb. Yani hassasiyetinizde çok haklısınız ancak haram olanın ne olduğu daha iyi anlaşılmalı sanırım karar vermeden evvel. Aksi bir durum olsa peygamber efendimizin domuzları öldürme emri verdiği vb rivayetler duyulurdu görmek, dokunmak vb değil benim anladığım kadarıyla haram olan. Ya da ne bileyim bilmemne marka makyaj fırçasının kılı domuz kılından olsa ne olur ki gerçekten? Ne ile ne yapmamız yasak iyi ayırt etmek gerekiyor. En basit örnek; içmemiz tüketmemiz haram olan alkolle ellerimizi kollarımızı siliyoruz sürekli.