Prensannesiiiii güvenilir bir özel eğitim merkezi bularak yardım almalısınız. Yapacağınız ilk şey evdeki tv, telefon, tablet çocuğunuzun ilgilenirken dünyayla bağını kopardığı ne varsa kaldırmak. Bazı otizmli çocuklar sesli oyuncakları severler. Açıp saatlerce boş gözlerle bakarlar. Onları da kaldırın mesela. Çocuğunuzla bol bol ilgilenin. Oyunlar oynayın, kitaplar okuyun, parka gidin sosyalleşsin. Diğer çocukları gözlemlesin. Büyük ihtimalle konuşmuyordur şu an. Ses kartları ile çalışmaya başlayın. Önce tek harfli kartlar. Aaa eee ooo sesi gibi. Sonra yansıma sesler şşş pış pış şıp şıp gibi. Aynı zamanda göz teması süresini arttırmak için zeka kartları adı altında kart setleri satılıyor. Sakin olduğu zamanlarda oturtun karşınıza, bir kol boyu uzaktan kartı tutun ve yavaşça sağa sola hareket ettirin. Başlarda zorlanacak, başıyla takip edecek. Takip etmezse aaa ne varmış burda kuş gibi muymuş bu nasıl ses çıkarırmış gibi konuşarak ilgisini canlı tutun. Zamanla hem takip süresi artacak hem de göz takibine başlayacak. Aile, akraba fotoğraflarına bakın. Bak bu anneanne bak bu dede aaa dayı nerdeymiş bul bakalım vs gibi. (Okul öncesi öğretmeniyim, devlette özel eğitim anaokulunda görev yapıyorum. Lütfen ilginizi esirgemeyin. İnanın bu yaşlarda çok daha kolay atlatıyorlar)