demet35 E bebek var bak derim ama oda fiyatları yükseltmiş büyük beşik alma kullanmıyorsun ben hata ettim anne yanı 150₺ olan var internetten al seyyar hemde. süt sağma içim moshı var onu almalısın ilk zamanlar sütün çok akıyor pede gitmesin göpüs pedi emzirme sütyeni biberon emzik aventin al o çok iyi göğüs ucu kremi al kesinlikle al yada gümüş kapak al ben çok çektim göğğs yarasından. bebek arabası al traves sistem al hafif oluyor bebek arabası sinekliği ve yağmurluğunu mıtlaka al ımm aklıma gelen bu senin olursa yaz cevaplim
Melodixxx Merdgn arkadaş ego tatmini yapmaya gelmiş insanlar adam gibi cvp vermiş hepsine küçümser şeklde cvp vermiş ne adın belli ne sanın belli burda kime kim olrk ego yapıyor böyleleri onu anlamadm
fosforlukalem xyz9 neyi nereden aldığınıza bağlı bu biraz. Bizim odası, arabası, kıyafeti, bakım ürünleri, ıvır zıvırı 15 filan tutmuştur mesela
Benimo xyz9 haklısınız bu tür ürünlerde makas çok geniş. Ama herkesin bütçesi aynı değil. Her bütçeye de saygı duymalısınız. Sizin bebek bedavaya gelmiş ne demek? İnsanların kendilerini çocuklarına karşı yetersiz hissetmesine bile sebep olabilirsiniz bu gibi söylemlerle
Melodixxx Benimo yok canm hadsizin biriyle kendimi yetersz hissedeck biri değilim ama çok terbiyesz bir insan keşke insanlık belgesi olmadn böyleleri her yere giremese allaha şükür maddi durumum çok iyi onun gibisini alırımda satmam ama ziyana acırım çocuğuna iki elbise bile alamayn insanlar varken onlrı ezer gibi tavırlar görgüsüzlktn başka birşey değil karaktern yoksa cebin dolu olsa kaç yazar acıyorm öylelerine
xyz9 Benimo hanimefendi beni ustteki yorumlarinda baya bi asagiladi.yoksa kimseye karsi oyle bir uslup kullanmadim dikkat ederseniz.uslubum yanlis mi evet ama birkac kisi cok ustume geldi.o kisi daha da fazla..baska bi yorumda da soyledim.bnm de 30 binlik bi butcem yok.o yuzden fikir almak icin yazdim zaten buraya.daha uygunu şu urun var bakin diye tavsiye versinler diye.yoksa ne ego tatmini yapmaya ne hava atmaya gelmedim.tecrübesiz bi anne adayi olarak fikir almak istedim ama dalga gecti o birkac kisi
Benimo Melodixxx yanlış anlamayın size yönelik yazmadım. Ama herkesin maddi gücü ve olgunluk seviyesi aynı değil
Byn87 Melodixxx bunlar baba evinde değer görmeyip zebgin kocayla evlendikten sonra ne oldum delisi olan insanlara. Çok takmamak lazım.
xyz9 Zeyyno_ listede baya birsey eledim.16 bine dustu.cok ugrastim foto atamadim buraya.arkadaslarima liste attim,eledik baya birseyi.25 30 bana da cok geldi zaten.oyle bi butcem de yok.iyisi guzeli olsun derken listedeki fiyatlar ucup gitmis.oncelige gore ve ihtiyac oldukca alacagim
Melodixxx Benimo ben anladm sizi tabiki öyle herkesim her şeye gücü yetmeyeblr herkes bütçesne göre bebeğine birşeyler yapmaya çalışıyor benm kızdğım nokta insanları küçük görerek cvp veren hadszlere
Kezoo Ayy benimde sizin gibi size yakın oldu bütçem ilk çocuğum her şeyden almak istiyorum eksik kalsın istemiyorum sadece kıyafetleri için bile 10.000 ne yakın tutuyor ama çok güzel şeyler var bide sürekli gelişeceği için boyut boyut çeşit çeşit alınması gerekiyor yatak araba işine gelincede benim tercihim kaliteli bişey alınmasından yana en azından bir defa alınsın iyi bişey olsun bende daha başlamadım ama alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
xyz9 Kezoo amin insallah siz de saglikla kucaginiza alirsiniz.ilk bebek olunca heves cok oluyor.bir de ikinci bebege de kullaniriz,saglam olsun vs derken fiyatlar uctu.suan birsey almayacagim.trendyol vs bazen cok fiyat indiriyor.onlari takip edecegim.2 3 bin bile olsa daha az tutar.kiyafeti herkes az alin diyor.soz dinleyeceğim.ihtiyac olursa alicam.cunku ates ölçer gibi seyleri en iyisinden almak zorundayiz.bebegin sagligi sonucta.onlardan fedakarlik yapmamak icin kiyafetinden yapacagim.bir de buyuyen yatak seklinde oda alicaz.sanirim sizin de oyle.tekrar tekrar masraf yapmamak icin bi kez biraz fazla harcayacagiz artik 🤗
xyz9 Arinna alip kullanmadiginiz ne oldu mesela.sileyim ben de listemden.baya birsey eledim.bu kadar seyi almam mumkun degil zaten.hem surec icinde ihtiyac oldukca alacagim bazi seyleri.ilk zmnlar disari cikamam diye stok yapmak gibiydi listem.herseyi markasiyla cikardim listeye.ihtiyac olursa esim gider alir artik 😊
Melodixxx xyz9 allah neden bunca yıl bebek vermemiş derdimde neyse ben senin kdr çirkefleşmycm cahille girme dalaşa dışardan görenler senide cahil sanmasın o yüzden uğraşmayacm
xyz9 Melodixxx dalga gecmeye hakkiniz yok.ne kdr pahali olursa olsun.sorulan soru hosunuza gitmediyse cikarsiniz posttan.dalga gecmek de hadsizlik.sonra laf soyleyince bn mi suclu oluyorum
xyz9 demet35 olgun ve mantikli bir cevap.gercekten tesekkur ederim.ilk basta cok kiyafet yazmistim ama simdi baya eledim.arkadasima sordum.15 gune bazi kiyafetler kucuk gelmeye basliyor bile dedi.bazilarini da ertledim,mama sandalyesi gibi sonra kullanilacak seyleri.tum ihtiyaclarini almaya kalkismistim ama simdi oncelik sirasina koydum.ilk 3 aylik ihtiyaclarini alacagim.hem butcemi de yormaz
demet35 xyz9 mama sandalyesini ben hakmardan aldım e bebektede minderi indirime düştü aldım oh mis gibi oldu valla indiirm bulunca koş bacım;) bebeğim 2 ay 15 günlük yine aklıma takılırsa yaz benim kardeşim ebe onla gittim çıtçıtlı zıbın çok aldım valla önden bağlamalı zaten hastane çıkışunda var benim göbek 3 günde düştü kullanmadım bile :))
Hanifee1273 xyz9 ne 25-35 bin mi yuh , 35.haftadayım beşiği ve arabasını almadım sadece doğunca alacağım ama karar verdim ikisi 1300 tutuyor. Bebeğim için olan kıyafet puset bezi battaniyesi nevresimi hastane çıkışları ıvır zıvır biberon geriye aklına gelebilecek 700 tuttu benim için gecelik pijama bez filan 150 tuttu.
Arinna xyz9 Düz kafa yastığı yan yatırma emzirme yastığı. Çok gereksiz canım. Göğüs pedi be süt saklama poşetleri gereksiz. Emzirme örtüsü gereksiz valla. Zaten emzirme zamanı sakinlik için başka odaya geçiyorsun. Ben birde pusetin içine minder yaptırmıştım. Onu kullanmadım hiç. Kıyafetlerden de alt üst takımlardan kaldı. Onun yerine önü düğmeli veya çıtçıtlı tulumlar alsaymışım
xyz9 Melodixxx sozu soylesen soylemesen icinden geceni allah biliyor.ben seni ona havale ediyorum.karnimda bebekle gunaha girmeyeyim snn gibisi yuzunden
xyz9 Arinna cok haklisiniz.gogus pedi cok lazimmis gibi izlenim var.netteki butun listelerde oldugu icin.ihtiyac olursa aliriz o zmn.diger söyledikleriniz listemde yoktu zaten.birsey sorucam.yandan citcitli takimlar kullanisli mi? Cok farkli yorumlar var da bu konuda.kimisi cok memnun kimisi cok gereksiz demis 🤔
Zeyyno_ xyz9 Canm bnm alcağım kıyafetler malzemeleri felan anca Bin lira en fazla bir buçuk tutar tahmin üzeri sadece oturup hesaplamadm oda almicam şimdilik kendi evim zaten beşiğini benm ailem alcak bebek arabasını da aynı şekilde çeyrek felan taktıklarnda da ilerde bi oda yapmayı düşünüyorum byle bu şekilde olcak o yüzden sennki bana çok pahalı geldi yani yanlış anlama