Mavi1 kızlar daha önce soruldu mu bilmiyorum, elevit ilacını kullanan var mı? doktor bu ilacın içinde demir kalsiyum hepsi var folic asitte var demişti var doğru ama 0,8 mg normal folic asit tanesinde 5mg az geldi bana doktora soruyorum onu bırak diyor başkasına soruyorum onu bırak diyor hepsi birbirini bırak diyor hangisini kullanacağımı şaşırdım ya huuuu
Mavi1 elevit ilacını 8 ay boyunca kullanacakmışım folic asit bilindiği gibi 3 ay kadar şu an 7+5 hamileyim
bebekkaradag Mavi1 20. haftamdayım hala folik asit kullanıyorum. Siz doktorunuz ne diyorsa onu yapın🙏🏼
SirinTgby Ben de demir ilaci kullaniyorum icinde folik asit var bi de elevit kullaniyorum acaba zarari var mi? 33 haftalik hamileyim bu arada
Mavi1 SirinTgby doğru söylüyorsunuz da şimdi elevit ve folic asiti bir arada kullanamam mı kullansam bir zararı olur mu acaba
Cnsubasi Elevitin içinde çok fazla vitamin mineral var. İlk dönemde sadece folik asit verilmesinin sebebi bebek için çok ciddi önem taşıyor folik asit bunun dışında gebeliğin ilk zamanlarında genellikte annelerin vitamin mineral depoları dolu olduğu için elevite ihtiyaç duymayıp sadeve folik asit verebiliyorlar. Ben gebelik planlamaya başladığım zaman elevit kullanmaya başlamıştım hamile kalmadan yaklaşık 2 ay önce. Hastanelerde çok fazla test yaptırabiliyoruz fakat her mineral için ayrı test yapamadıkları için ben risk almamak adına direk elevit kullandım ve gebeliğimin ilk dönemlerinde o yorgunluk hissini bile yaşamadım. Doktoruma folik asit kullanıyorum diyordum fakat elevit kullanıyordum🙂) eşimde bende ilaç firmasında çalışıyoruz o yüzden bu tarz takviyeler hakkında hem çok eğitim aldık hemde çok fazla kaynağa sahibiz gönül rahatlığı ile eleviti önerebilirim size.
Mavi1 Cnsubasi ay çok sağ olun baya yardımcı oldunuz valla teşekkür ediyorum o zaman elevit kullanıyorum zaten kullanıyorumda ama ekstra folic asit almayım değil mi
Cnsubasi Elevitin içindeki folik asit miktarı daha fazla bu arada. Diğerlerinde genellikle sadece folik asit ve b12 oluyor
Mavi1 Cnsubasi canımm ben içindeki reçetesine baktım evet hepsi var ona bir şey demiyorum da folic asit 0,8 mg az geldi bana
Cnsubasi Yok hayır 0,8 gayet iyi folik asitlerde genellikle 0,4 yada 0,5 oluyor. Elevit kullandığınız sürece ek bişeye gerek yok. Sadece 6. Aydan sonra falan ek olarak demir verebiliyorlar ben elevit ve demir kullanıyorum sadece.
Mavi1 Cnsubasi çok teşekkür ediyorum canım benim Allah razı olsun baya rahatladım bi arkadaş domuz jelatininden yapılıyor demiş içindeki reçetesinde okumadım doğru mu
Demir Elevit domuz jelatininden yapılıyor bunu unutmayın derim.Onun yerine decavit kullanabilirsiniz.
Demir Mavi1 Reçetede yazmaz ki🙂Bununla alakalı burada sayısız forum açıldı.Acaba biliyor musunuz diye yorumlarınızıda tek tek okudum ama bilmediğinizi anladım ona istinaden uyarmak istedim.Bazı eczacı ve doktorlarda bunu teyit ediyor.Onun yerine decavit tercih ediyoruz aynı görev sadece ismi farklı.
Cnsubasi Mavi1 ürün jelatinden elde edilen bir ürün değil. Dış kaplaması da jelatin değil film kaplama. Bir dönem baya bir söylentisi çıktı hala da söyleniyor ama ben prospektüsünde öyle birşey görmedim üeün bilgi formlarında da görmedim o yüzden kullanıyorum. Firmalar ürünün içinde ne var ne yok hepsini yazmak zorunda. Benim işim gereği bildiğim şey şu tüm vitaminlerin vücut içinde bir taşıyıcısı var ve nerdeyse tamamı ham madde olaral avrupadan yada başka ülkelerden geliyor. Ben 5 senedir bu işi yapıyorum öncesini çok bilmiyorum ama 5 senedir birşey yok diyebilirim ama genede araştırabilirsiniz aklınızda soru işareti kalmasın 🙂
Mavi1 bebekkaradag doktorumun biri elevit verdi diğeri folic asitte verdi elevitte vitamin mineral çok diye onu verdi anlamadım bende şu an elevit kullanıyorum ama