BebekK Fatmaa_ferikk göbek bağı mikrop kapıp enfeksiyon kapıcağı için göbek bağı düşmeden yıkanmayı önermiyor doktorlar canım zaten en geç 7 günde düşüyor. Bekle bence
Swyhan46 Fatmaa_ferikk 33 haftalık gebeyim bebeğimi eve getirince hastaneden direk yıkayacağım silmeyle olur mu ya kanlı kaç tane doktorun hemşirenin elinden geçiyor ayrıca bizim gelinlerde öyle yaptılar eve gelince hemen yıkadılar hastanede siliyorlar saçlarında bile kan vardı kurumuştu annem hemen yıkıyor eve gelince Maşalllah tosun gibiler hiç bi sorun yok bence yıkanmazlarsa enfeksiyon kapabilirler
Happy46 Fatmaa_ferikk göbeği düşünce dedi doktor 5 günde düştü öyle yıkadık enfeksiyon olur dedi göbek düşmeden yıkanırsa öyle yaptık hiç bir sorunda olmadı
yba Tercih meselesi. Göbek bağı düşmeden yıkamak istemiyorum ben. Göbek bağının düşmesi gecikirse yıkamayı düşünebilirim 7-10 gün gibi. Verniks yapısının öneminden dolayı ilk günler yıkamayacağım.
Arinna Fatmaa_ferikk Canım doktor hemen yıka demişti ama ben göbek bağının düşmesini bekledim. İyi ki de beklemişim. Çünkü iltihap falan oldu su teması ile. Sonra gittik doktora bir işlem falan yaptı
Ozzzgeee Fatmaa_ferikk hastaneden gelir gelmez yıkamayı düşünüyorum malum ortalıkta virüs var temz kalmalı bebeğim de bende dye düşünüyorum tabikide doktoruma danısıp sorarm bir sakınca görmezse eve gelince yıkamayı tercih edicem
Periliko Fatmaa_ferikk biz hastaneden çiktiktan sonra yikadik. Yikanmamasi gerekirmis ama birtek bu konuda internette yazilanlari dinlemedim
sanem68 Fatmaa_ferikk valla bildiğimden değil ben fransadayım burada ilk doğumda 5 gün kalıyoruz hastanede ikincide 3 gün ilk oğlumu ikinci gün yıkadı hemşireler ikinci oğlumu doğar doğmaz yıkadılar çok kan var diye ama iyi kötü bilmiyorum kendileri yıkadı, gazlı bezle göbek bağının etrafını kuruladılar felan ama bebek ne kadar pis olabilir ki zaten bir haftada düşüyo göbek bağı bence beklenedebilir sorun olacağını sanmıyorum
drkgrss Zeyyno_ üstündeki verniks tabakası çocuğu koruyan bir tabaka ve protein kaynaklı , ne kdar kalırsa okdr iyi diyolar , kokar mı hiç , doktora sormakta fayda var bence , ben öyle yapacağım.
Melek-kaim-15 Göbek bağını güzelce kapattıktan kontrol altında tuttuktan sonra 40 gün boyunca her gün yıkayan insanlar var su büyütür su gelistirir derler hem rahatlatır güzel uyur 1 hafta çocuk yıkamadan durur mu ya kan revan içinde çıkıyor o karından sonuçta hiç mi bı yeriniz kesildiğinde kanadığında koruyup yikanmadiniz etleri pişer garibimin hele sıcaklarda dogduysa
perikizii İlk doğumum temmuzdaydı göbek kordonu bir hafta da falan düştü düştükten birkaç gün sonra yıkadım o halde bile iltihap kaptı göbek kordonuyla yıkamayın derim hangi doktora sorduysam yıkama ilk 10 gün demişti zaten öyle güzel bi kokusu var ki asla kötü kokmuyor hemen yıkamayın derim doktora danışın
Saadetctk Fatmaa_ferikk canim benim bebegim sali gunu doğdu 5 gun sonra gobek bağı düştü ve direk yikadik hergunde yıkıyoruz. Yıkandıktan sonra emziriyorum cok rahattt bi sekilde uyuyor rahatlıyor. Gobek bagi dustukten sonra yikayabilirsiniz
drn5410 Fatmaa_ferikk bende bilmediğim için kayınvalideme sormuştum o da hastaneden gelince yıkarız bu sıcaklarda pişer kokar çocuk dediydi