Fatmaa_ferikk Kızlar kafam çok karıştı kayinvalidem 10 gün sonra yıkanır ancak diyo. Kendi annemde 2 gün geçtikten sorna göbek bağını kapatıp yıkarız diyo kafam karıştı bilgisi olan var mi.
UrasEgeninannesi Fatmaa_ferikk vücudunu silebilirsiniz diyo doktorlar genelde. Göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar. Yada yıkıyosanız bile çok titiz olup göbek etrafını iyice kurulamanız gerekir diyorlar. Bide ilk 2 gün özellikle yıkamayın deniliyor:)
Zeyyno_ Fatmaa_ferikk Benm tanıdıklarım 3gün ün sonnda yıkadılar tabi ama kışın doğmuşlardı yazın daha erken yıkayabilirsn bişey olmaz diyolar
Minnowum Fatmaa_ferikk gobek bagi dusmeden yikamayin cocuk. Yeni dogmus ne cabuk kirlendi bekleyin biraz
Merve9898 Fatmaa_ferikk yikayabilirsiniz dikkat ettikten sonra hicbisey olmaz inşallah biz hastaneden çıktıktan sonra yıkadık çok şükür şuan 27 günlüğüz
Fatmaa_ferikk UrasEgeninannesi 26 ağustos doğum denildi bende o sıcaklarda yıkamak isterim ama kayinvalidem ile altlı üstlü oturuyoruz bugün söyledim 2_3 gün sorna yıkarız diye olmaz dedi hiç çocuk buyukmedikmi biz falan dedi
Zeyyno_ Fatmaa_ferikk Ya zaten bebek beklerse artık bence kokmaya başlar yani sonuçta doğum olduğunda ne kadar silerlerse silsinler yinede temiz olmaz
aezgi Yıkama olayı kordon düştükten sonra yapılmalı bence doktorlarda onu öneriyor korodonu bi zedelense kanasa allah korusun daha büyük sorun olur bence
KubraSS- Zeyyno_ Merve9898 kizlar yanlış anlamayın ama birşey söylerken olası olacaklarıda söylesin kesin kesin konuşmayın sorun olup çekse daha kotu
symslmz Zeyyno_ canım senin o temiz olmaz dediğin bebek üzerindeki yapı için doktorlar bebeğin üzerinde ne kadar kalırsa kar olarak görüyolar cogu doktor hemen yıkanmasını asla önermiyor doktorunuzu dinleyin anneyi kayınvalideyi değil
drkgrss Zeyyno_ üstündeki verniks tabakası çocuğu koruyan bir tabaka ve protein kaynaklı , ne kdar kalırsa okdr iyi diyolar , kokar mı hiç , doktora sormakta fayda var bence , ben öyle yapacağım.
KubraSS- Fatmaa_ferikk göbek bağı düşer dumez yikayabilirsin canım sakin kapatırız falan yapma ben yaptım daha doğrusu kaynanangil yaptı 2 ay hastaneye gittim enfeksiyon olmuş yakma işlemi diyorlar ondan yaptılar surekli
Ayseirem-61 Bebek hergün yıkanır benim bildiğim şöyle yıka emzir uyut çabucak büyüsün hemde rahat rahat uyusun
babysevgi Fatmaa_ferikk kordonu kuru tutmak şartıyla bas cevresi ve göbek altı rahatca yıkanabilir hatta bebekte rahatlar özellikle kolik bebekse . Önemlimolan göbek kordonunun kuru olmasıdır
Ogrtmn34 Fatmaa_ferikk ben gebelik eğitimine gittiğimde göbek bağı düştükten sonra yıkayın dediler o da tahminen bir hafta sürüyormuş o zamana kadar nemli bezle silin dediler
Sbnmkrl Fatmaa_ferikk bebek doğduğunda vücudunda verniks denilen doğal bir koruyucu ile doğarmış dediklerine görede göbek bağının iyleşmesi için çok faydalıymış o yüzden göbek bağı düşmeden yıkamamak lazımmış
Zcarkit Fatmaa_ferikk Havalar çok sıcak soğuk olsa göbek bağı beklenir diycem de bence bebekle eve çıktıktan sonraki bikac gün içinde göbek bağına zarar vermeden yikanabilir. Hem su rahatlatır bebeği.