FatmanurD Merhaba burada yeniyim hanımlar, ilk hamileliğim ve 2li 3lü tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum benim gibi düşünenler veya yaptıranlar yazabilir mi? Fikirlerinizi merak ediyorum. 🥰
Efa34 FatmanurD ben de 12 haftaya yeni girdim. Dün doktordaydım. İkili test yapmak istiyor musun dedi. Dedim ki hocam yaptık diyelim ve risk çıktı. Bu durumda ne yapabiliyoruz? gebeliği sonlandırıyoruz dedi. ben de yaptırmak istemediğimi söyledim. Ve yaptırmadım. İçim de çok rahat. Ne gelirse Allah’tan kabülüm. Dua etmek lazım.
minikcasper FatmanurD ben yaptırdım. Çok şükür rabbime temiz çıktı. Eğer kötü sonuç öıkmış olsaydı ona hazırlıcaktım kendimi ona göre eğitecektim kitaplarını okuyacaktım gerekirse uzmanına bile giderdim kendimi eğitim bebeğime yardımcı olmak için. İnşallah sağlıklı bebişlerimiz olur sağlıkla gelirler 💜
Aslim22 FatmanurD canim benim bende tam 11 haftallikken gittim burun kemigi ve ense kalinligina bakildi herseyi cok iyi dediler fakat doktorum kan almadi bebegimin kucuk oldugunu kan alsakta bu haftalarda kesin sonuc vermeyecegini soyledi bnde ciktim hastaneden saglikli oldugunu duydum o yeterli bnce vardir her serde bir hayr pztesi rabdevum var oraya gidicem ama kan vermeye degil sadece bebegimin sagligini ogrenmeye bende yaptirmayacagim anlicagin 🙏🏻 Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin💚
Ozdmrkbraa FatmanurD Ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri bu testleri yaptırmak istemediğimi eşime söylüyordum sağolsun oda benimle aynı düşüncede. Yaptırmak istememe sebebim sonuç %100 kesin değil hoş öyle olsa bile durum böyle diye bebeğimi aldıracak değildim. Kendimi her şeye hazırladım ne gelirse Rabbimden dedim en son kontrole gittiğimde 11+6 haftalıktık doktorum ultrasonla baktı ikili tarama testinden bahsetti zamanı geldi dedi bende yaptırmak istemiyoruz dedim oda bende gerek görmüyorum gayet sağlıklısınız dedi şimdi 15+6 dayız perşembe kontrolüm var üçlüye gerek görürsek yaptırırz dedi ben onura yaptırmaması düşünüyorum. Şöyle ki Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin hepimize bi özel durumu olduğunda ona yetebilecek miyim endişem yok çünkü çocuk gelişimi mezunuyum ve özel eğitim kurumlarında çalıştım o yüzden rahatlıkla yaptırmamaktan yanayım ☺️
Zekiye_79 Ozdmrkbraa Canım tam benim dediğim anlatmışsın ben de yaptırmak istemiyorum gelen Rabbimden her şeye şükürler olsun tabi bu testlerde olma olasılığı yüksek değil tabi. Yanlış olan da oluyor o yüzden Rabbime bırakıyorum Rabbim ne bilirsen iyisini bilir
Ozdmrkbraa Zekiye_79 aynen öyle canım ve kesin olmayan olumsuz bişey söylediklerinde hamileliği bile yaşayamıyormuşsun bunu çok kişi de gördüm zaten eşimde dedi oldu ki rabbim öyle bi çocuk verdi vaz mı geçicem ondan dedi 1 sene bekledik biz hiç korunmadan o yüzden biraz da hasretliyiz ona ☺️
Ozdmrkbraa Zekiye_79 onları da anlıyorum bi anne olarak düşünüp özel çocuğun ihtiyaçlarını karşılamayı bilmemek olarak görüyorlar ama ben özel çocukların olduğu okulda görev yaptım az çok biliyorum tanıyorum ve en önemlisi özel olması için anne karnında yada doğuştan bişeyler olmasına gerek yok sağlıklı doğup yüksek ateşle maruz kalınan kalıcı hastalıklar da olabiliyor rabbim hiçbirimizi evlatlarımızla imtihan etmesin
Zekiye_79 Ozdmrkbraa Âmin inşallah canım inşallah Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder bize sağlıkla gelsinler kaç haftalıksın
Ozdmrkbraa Zekiye_79 15+6 haftalığım kuzum perşembe kontrolüm var inşallah cinsiyetini öğrenicez çok heyecanlıyım 😍 sen kaç hastalıksın canım
Zekiye_79 Ozdmrkbraa Ben de 13 hafta beş günlük canım haftaya da benim kontrolüm var inşallah ben de cinsiyetini Öğrenirim ben de çok heyecanlıyım 😊❤️
FatmanurD Zekiye_79 Ozdmrkbraa anladım çok sağolun 🌸 bende yaptırmayacağım Rabbim sağlıklı akıllı bebişler versin hepimize bizler geleceğin temellerini evlatlarımızı hayırlı yetiştirerek atıyoruz çok şükür 🐥
Zekiye_79 FatmanurD Âmin inşallah canım hepimiz sağlıklı Alırız kucağımıza inşalla alırız kucağımıza inşallah ❤️🤲🏻
FatmanurD Haklısınız bir sıkıntı olsa bile Allahtan gelir bebeğimizden vazgeçmeyiz. Ama anne karnında müdahale edilebilecek birşey çıkıyor mu acaba bu tarama testlerinde eğer öyle birşey varsa ve çok geç kalırsam diye korkuyorum
Ozdmrkbraa FatmanurD yok kuzum sadece gebelik şekeri anne karnında müdehale edilebiliyor zeka geriliği down sendromu vs onlara müdahale edilemiyor bu yüzden de bilmekte çok sağlıklı bi gebelik geçirilmiyor gibi geldi