sedaemre Bir de şunu söyleyeyim sezaryen öcü değil. Bak ben iki doğumu da yaşadım. Normal doğumlarımda bebeğin kafası,yerleşimi,manevrası tam da normal doğum için en uygun haldeydi. Bebeğin sadece baş geliş olması da yeterli değil yani.
Oğlumda baş gelişti 41. Hafta bitmişti.Suyum nişanım gelmedi,nst normal.Arada sancı yokluyor mesela.Evde bi zaman çektim düzene girmeyince hastaneye gittim zaten fakülte hastanesiydi.Doğumhaneye aldılar 3-4 cm açılma vardı.Suni takıldı onu da pek anlamadım.Benim doğumlar da uzun sürer.
2 gün öyle geçti 6-7 cm açıldım ama önceki hissetiğim kasıktaki baskıyı tam hissedemiyordum.Ebeye söyledim gençti anlamadı,büyük ebeyi çağırdı.Başı yan duruyor yerleşememiş dedi. O günde öyle geçti 10cm açılma oldu ama mümkün değil hangi manevraları hareketleri yaparsam yapayım oğlum inemiyor kanaldan aşağıya.
Bende sezaryen oldum.Eğer ki normale diretseydim veya yıllar önceki dönemde yaşamış olsaydım, muhtemelen ya benim pelvik kemiğim zarar görecekti ya da oğlumun boynunda / omzunda hasar olacaktı.
İki doğumunda kolaylığı zorluğu var.İnan ki her türlü acı geçiyor.İlk ayağa kalkmakmış,oturmak yatmak zormuş vs… Milyonlarca kadın normal veya sezaryen, hangi zorluğu yaşarsa yaşasın dönüp gene gebe kalıp tekrar bebek sahibi olmaya karar veriyor 😊