Pelin55 Hamis-2131 buyuk konusanin basina geliyor canım benim valla bak kim ne derse aynisini yaşıyor 🤦♀️
Degisken İnsanlar ne garip. Bana da zaten bir kere sez. Olmuşsun ne diye normal oluyorsun . Sez ol geç diyolar. Bende onları parçalamak istiyorum:)
Papatyam06 İlk doğumumu normal yapmıştım ve çok zordu, sanki normal doğumda dikiş olmuyor daha zor bence normal doğum oturamıyorsun bile , ben şuan 28 haftalık hamileyim ve sezeryan doğum istiyorum , o konuşanları hiç kafana dahi takma.
Simba Hamis-2131 ilk doğumum sezeryan şimdi 37. Haftadayım 10 tane doğursam hepsini sezeryan doğururum. İlk gün zor mu evet zor ama o kadar da zorluk olacak can çıkıyor sonuçta içimizden ama yürümeye başladıktan sonra rahatlıyorsunuz. Bana da dediler yok soğukta dikişlerim sızlayacakmış yok yarım insan olacakmışım ne dikişlerim sızladı ne de yarım insanım🧿 birde normal doğum yapan arkadaşlarımın göbeği dururken benim 0 göbek bir gram kalmadı bünyeyle ve yiyip içtiklerinizle alakalı göbek kalması . Kimseyi dinlemeyin kim nasıl rahat edecekse öyle yapar doğumunu kimseyi de ilgilendirmez
Hamis-2131 Simba banada hep göbeğin kalcak gitmiycrk dediler. 🙁normal doğumla içinde herşey çıkıyo sezeryanda kalıyor dediler. Onada çok uzuldum. Ama yorumunuz beni ferahlattı🥰
Mammimammi Hamis-2131 2 sezeryan doğum yaptım. Söylenenlerin hiçbiri Çıkmadı. İlki aşırı kolaydı dikiş agrım bile olmadı. Agrı kesiciye Bile gerek duymadım. Hiç yatmadım. Hatta oğlumu hastaneye götürmem gerekiyordu eşim çalışıyor yanımda kardeşim araba kullanmayı da bilmiyordu. 4.5 gün araba kullanıyordum. Bumuymuş doğum demiştim. 2. Aynı yerden kesildiği için daha zordu. Ama yine 1 hafta yatırdı beni. Sonra yine toparladım. Şuan 3. Ye hamileyim. 3. Sezeryan ve araları çok yakın. Oğlum 6 aylık ve ben 13 haftalığım. Şuan sıkıntı yok ama ilerleyen dönemde zorlanacağım doğum daha zor ve daha riskli olacak biliyorum. Ama yine 15 günde en fazla toparlanacağımı düşünüyorum. Sütüm ilk doğumda 3 saat sonra ikincide hemen geldi. Gazı Çıkarmak için birşey yapmadım. Daha ilk ayağa kalkmadan gazım çıkmıştı. İlk tuvalet zordu ama acılı değildi. İlk günün gecesi yapmıştım yaklaşık 20 dk falan tuvalette kalmıştım ama acı çekmedim. Hatta çişe diye kalkıp tuvaletimi yapmıştım ☺️ Hastanede 2 gece kaldım. 3. Günün sabahında çıktım. Hatta doktorum 2. Gün kendini iyi hissediyorsan çıkabilirsiniz demişti. Ama ben çıkmamıştım. 3. De de umarım gaz tuvalet sorunu yaşamam. Doğumun zor olacağına hazırladım kendimi. Herkesin bünyesi farklı oluyor acı Eşiği farklı oluyor. Ama sezeryan öcü değil ve korkulacak durum yok.
Duru999 Hamis-2131 merhaba. Milleti bos verin bee. Onu yasayan sizsiniz hersey bos en guzeli bebeyniz dunyaya geliyor☺ zorluklar olursada Allahin izniyle bebeyniz icin hepsinin ustesinden gelirsiniz. Toparlanmak kisiden kisiye degisir bisey. Caninizi sikmayin.
Aysema Hamis-2131 Allah o cahilce konuşanların beynine biraz akıl kalplerine de vicdan versin. 20 gün önce sezeryan oldum ve dediklerinizin aynısını yaşayıp çok zor günler geçirdim. O kadar çok saçma sapan yorum yapan olduki pskolojimi mahvettiler. Gelgelelim gerçeklere. Dayanilmayacak agrilariniz asla olmuyor. Gayette yavrunuzun her türlü ihtiyacini karsilayabiliyorsunuz. Sizi zorlayan tek şey yürümek oda günden güne düzeliyor. Süt icin dut kurusu kaynatip suyunu icin. Ben cok faydasini gördüm. Ayrica bol bol emzirin her saat basi mutlaka ben emzirdim. Bir damla dahi olsa bebeginize yeter. Hipp anne sütü kullandim ek olarak ilk hafta sonra biraktim. Gaz icin kendim cikaramadigim icin hastanede ilac vermislerdi sonrasinda bol sivi alarak devam ettim. Kulaklarinizi cahilce yorumlara kapatip ki biliyorum cok zor ama yavrunuza odaklanin. Inanin hic korktugumuz gibi bir süreç değil, kaldi ki bir kere onu koklayinca herseyi unutuyor insan. Saĝlikla kavusun insallah🙏🍀
Elifnaz34 Hamis-2131 sen kimseyi dinleme korkulcak bişey yok ağrın tabi olucak ama oda normal 1 hafta içinde toparlarsin. Bende sezeryanla doğum yapmıştım hiç zorlanmadım. Doğumdan sonra boşa stres yaptığını anliycan
Pelo_00 Hamis-2131 sezaryenden korkmayın ama sonrasında zorluklar var bunu da göz ardı etmeyin. İlk yürüyüş zor dikişler evet acıyor, zorlanacağınız zamanlar olacaktır. Özellikle ilk bir hafta. Ama her geçen gün daha iyi hissedeceksiniz. Kendinizi kesinlikle yormamanız gerek ev işlerini yapmayın kendiniz ve bebeğinizle ilgilenin hep. Bol su için bol bol yürüyün en kolay an sezaryen anı. Korkmayın illaki stresli olacaksınız o gün bebeğinizin sesini duyduğunuzda hepsi bitecek. Sezaryen başladığından hemen hemen 10dakika sonra bebeğim doğmuştu ve bütün stresim bitip bir an önce dikselerde kızımın yanına gitsem demiştim. Sezaryen öncesi doktorunuz söyler şu saatten sonra bir şey yiyip içmeyin diye kesinlikle o denileni yapın su bile içmeyin yoksa kusma bulantı durumları yaşarsınız. Ameliyathanede denilenleri yapın kendinizi kasmayın. Ben gaz çıkarma sıkıntısı yaşamadım süt gelmesi için bol bol emzirdim zaten bebek emdikçe gelecek. ilk başta azıcık saydam bir sıvı geliyor. İyileşme süreci herkesde farklı farklı oluyor ben iki günde ayağa kalkarım diyenlerin yorumlarını okuyup öyle olacağını sandığım için ve öyle olmadığı için biraz psikolojik sıkıntı yaşadım. her ihtimale hazırlıklı olun ben yattığım yerden yardımsız kalkamadım bir süre. Deseler yine sezaryen olurmusun çektiğin sıkıntılara rağmen olurum. Gelip geçiyor hepsi.
iki_tosbik_annesi Hamis-2131 Bende ilk oğlumu sezaryenle doğurdum. Bana anne olamamışım gibi davrandılar hep. Çevremdeki insanlar yüzünden çok zor bir süreç yaşadım ama oğluma bakınca herşeyi unutuyordum. İnsan alnına yazılan neyse onu yaşar hiç üzme kendini. Sezaryen sonrası en iyi gelen şey moralini yüksek tut ve bol bol yürüyüş yap evin içinde.İlk doğumumda sütüm vardı ama oğlum tutamadı göğsümün ucu yoktu silikon göğüs ucu kullandım bir aya kalmadı tuttu çok şükür. Sarılık olduğu için mama takviyesi yaptık. Mama olarak doktor Bebelac tavsiye etmişti bende kullandım meğerse oğluma ağır geliyormuş sürekli kusuyordu ben bunu 3 ay sonra çocuk doktoruna gidince öğrendim. Sonra kendisi bıraktı zaten mamayı (27 ayına kadarda memeden vazgeçmedi hep yedi zorla ayırdık 😂)sen hiiiççç kimseyi umursama duysanda duymazdan gel bebeğin için. Sen doğumdan sonra kendine dikkat et ayaklarını üşütme sıcak tut ilk banyoda ameliyat yerini streç filmle sar ıslanmasın ayakta kısa bir duş al ilk banyo çok önemli sezaryende yara yeri iltihap yada enfeksiyon kaparsa çok zorlanırsın. Bulduğun her fırsatta dinlenmeye ve uyumaya çalış. Kayısı hoşafı iç mutlaka. Tuvalete çıkınca ilk günler zorlanabilirsin yaradan dolayı ama klozet varsa daha kolay oluyor.Elinden geldiğince bebeğinle kendin ilgilen. Oturup kalkarken ani hareket etme.Kısaca sen ve bebeğin herşeyden ve herkesten kıymetlisin bunu unutma ❤️ kusura bakma uzun oldu ama bildiklerimi paylaşmak istedim.
iki_tosbik_annesi Hamis-2131 sormak istediklerin olursa seve seve cevaplarım canım bende 4 yıl önce ilk doğumumu sezaryenle yaptım bir buçuk ay sonra ikinci doğumumu yapacam Rabbim kısmet ederse. Benimde korkularım var tedirgin oluyorum ama biliyorumki bebeğimi kucağıma alınca herşey bitecek ve ailemiz büyüyecek oğlum artık yalnız kalmayacak ve oyun arkadaşı olacak inşallah bunları düşününce tüm korkular uçup gidiyor resmen 🥰sende gelecek güzel günleri düşün ❤️
iki_tosbik_annesi Hamis-2131 ameliyat sonrası hemen ayağa kalkamadığından tuvalet ihtiyacını karşılamak için takılıyor ve ilk yürümeden önce çıkarılıyor.Ben anestezi aldıktan sonra takılmıştı onu hissetmedim ama çıkarılırken hiç acısı yoktu