Selam anneler klasik cümleyi bende kurayım sonunda bende doğurdum ☺ Hemen anlatayım pazar günüydü kayınvalidemlerin evine gittik vakit geçsin diye kalabalıklarmış bende biraz biraz sancılıydım dedim kalk koca bizde gidelim En azından kafam dağılır. Neyse o gün kasılmalarım ve düzensiz adet sancılarımla günü geçirdim akşam olduğunda sancılar hala düzensizdi yâda ben nasıl bi sancı olacağını bilmediğimden düzensiz olarak aldırış etmiyordum. Ama kasılmalar düzenliydi. Saat gece 11 buçukta çıktık geldik evimize ben direk sıcak suyun altına girdim ne olur ne olmaz diye hemde biraz rahatlamak istiyordum. Banyodan çıkınca düşündüğüm gibi rahatladım ve güzelce zar zor da olsa uyudum. Normal de salı günü hastanede haftalık kontrolüm vardı benim ama kasılmalar beni rahatsız ettiği için pazartesi günü gideyim en iyisi dedim. Sabah kalktım baktım bende tık yok. Ne sancıdan eser var ne kasılmalardan. Eşimin ısrarı üzerine 10 da hastaneye geldim tek başıma. Eşimi işe gönderdim çünkü bebeğimin pek gelmeye niyeti yok gibiydi. Doktor beni direk alttan muayeneye aldı (normalde ilk nst çeker sancıma bakardı) bi baktı 3 cm açılma var. Dedi seni göndermiyorum açılman başlamış. Verdi yatışı. Beni bi aldı korku tabi. Hem heyecanlıyım hemde içimde acayip bi korku var. Çünkü başıma ne gelecek bilmiyorum. Saat 11de yatışım yapıldı 12 ye kadar odamdaydım sonra beni kontrol amaclı nstye aldılar tekrar odama geldiğimde tuvaletim geldi sandım ve tuvalete girdim. Girmez olaydım. Suyum patladı ve sonra film koptu. İlk başta kendi sancımla 1 -2 saat bekledik açılmada yarim cm ilerleme var. Dediler bu böyle olmayacak suyun azalıyor. ben tedirgin oldum haliyle sonra bana en düşük dozda suni vereceklerini açılmayı bunun hızlandıracağını söylediler. Serum ilerledikçe benim sancılar tavan yaptı. Resmen 5 dakika da bire inince anlarsın dedikleri sancı saniye ile geri dönüyordu. Saat 4 buçuğa kadar kıvrandım ama beni kurtarın artık diye bağırıyordum. Ne gücüm ne halim kaldı. 4 buçuk gibi eşimi yanıma göndermişler eşine destek ol istersen diye. Neyse eşim elimden tuttu destek oldu baya bi sen çok güçlü kadınsın yapabilirsin vs bir sürü dil döktü ama dinleyen kim. Tabi bu sırada saat 4 e kadar 3 kez serum kısmından iğne verdiler bunlar ağrı kesici hafifleyeceksin az sonra diye. Yalandan kim ölmüş!!. İnanmayın siz sakin suniyi artırıyorlarmış. Saat 16.45 de benim ıkınmalarım başladı hadi artık doğuma deyip yatağa bağladılar eşimi gönderdiler dışarı doktor geldi derkeeen başladık ıkınmaya. Sancılarla tükendiğim için hiç gücüm yoktu ıkınamıyordum tam anlamıyla. En son ebeler üstüme çıkmıştı karnıma bastırabilmek için. Baktılar çıkmıyor bebek en son doktor makası aldı eline ve sağ tarafımı kesti resmen. Sonrasında bir ıkınma ve arkasına ağlama sesi. Dedim dünya durdu. Tamam benden bu kadar. O kadar rahatlamış ve mutlu olmuştum ki o sese. Dünyalar benim oldu resmen. Herşey geçti her acı dindi. Ve herkes gibi anneyim ben dedim. Artık nefes almam için daha güçlü sebebim var .
Uzun oldu kızlar ama daha detayları atladım o sancılar acılar boğazımı yırtana kadar bağırmalarım.. korkunçtu. Ama hepsi geçti. Şuan iyiyiz ikimizde dikişlerim ve boğaz ağrılarım dışında sorun yok çok şükür. Yanımda uyuyor bebeğim ve bu paha biçilemez. Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım çünkü bu benim gururum 👏💪 53 cm 3990 ile normal doğum 40 +1 ile normal doğum.