bal_bebek8 ben 10 senedir içen biri olarak bebeğime hamile olduğumu daha öğrenmemiştim rüyamda hamile olduğumu gördüm ve içten içe konduramamıştım da. Sonra adetim geçti öğrendiğimde 5 haftalıktı ve ben paketi hemen attım. Son bi sigara içeyim aman vedalaşayım falan gibi bir düşüncem de olmadı. Üstelik bilmeden içtiğim zaman için kendime çok kızdım. Annelik duygum o an her şeyden ağır bastı. Bence sizin durumunuz tamamen psikolojik. Ben şuan 39. haftamın içindeyim ve hala sigara aklımda ara ara. Özellikle doğum yaklaştığı için stres anlarımda daha çok istiyorum ama rüyamda bile içtiğimde pişman olup hemen söndürüyorum. Tamamen bilinç altımda sigaranın bebeğim için ne kadar tehlikeli olduğunu kodlamışım kendime. Bunun asla bir telafisi yok çünkü. Hemen bırakın benim bebeğim sigara içtiğim için hareket etmese o stres beni mahveder en başta. 2,5 yıldır içen birisin arkadaşım geç olmadan bırak. Bebeğini bile bile astım hastası yapma, çok ağlayan huzursuz ve sürekli hasta olan alerjik bir bebek doğacak belki en iyi ihtimalle sigara yüzünden. Kötüsünü yaşamamak için hemen bırak, bize emanet edilen bir can var içimizde ne olur kendini de bebeğini de kurtar bu illetten. Zaten virüs var, sigaraya artık keyif işi olmaktan çıktı. Sana tavsiyem sigarayı imkansız görme. Elinin altında istediğin zaman gidip içebilirsin ama sen istemiyorsun diye düşün. 🙏🏻