Mine_Nur123 Kızlar doktorum bana elevit adında vitamin hapı verdi ama onun içeriğindeki bir vitamin domuzdan elde ediliyormuş ve ben bu bilgiyi yeni öğrendim.O kadar çok üzgünüm ki bilmeden vitamin hapini kullandığım icin😔😔😔randevuma daha iki haftadan fazla var ilacı içmek istemiyorum ama vitamin hapı kullanmam lazım çünkü hamilelikte önemli birşey.Randevu günüm gelene kadar içmeye devam edeyim mi ama dinen caiz birşey değil bile bile içmek.Ne yapacagimi şaşırdım bu hapı kullanan varmı bu öğrendiğim bilgi doğrumu?
Babyy1S Mine_Nur123 vitamin icin verdiyse eczacina söyle degistir siz öyle diyince kalkip benmkine de bakıcam smdi öyle bir sey yaziyor mu diye
irva Mine_Nur123 Doktoruna telefonla ulaşamıyor musun ? Ben pek sorun etmem böyle bir şeyi.Ama senin için el vermiyorsa telefonla ulaşmaya çalış.
Medihammm4220- Mine_Nur123 nereden duydu uz duymayla olmaz ki bu yazoyomu formülünde onu okumak lazım
Mine_Nur123 Babyy1S benim ilacımin içeriğinde yazmıyor canım internetten ilaç hakkında birşey araştırırken okudum ve ilacın firması da doğrulamış domuz katkısı oldugunu
Mine_Nur123 irva doğrudur ama benim dinen içim rahat etmiyor yoksa bebeğimin sağlığı herşeyden önemli
Babyy1S Benim ilactada yaziyor domuz yagı olmadan olmuyor mu bu ilaclar ya sinirlendm smdi o kadar para veriyrz içtigimiz şeye bak
Mine_Nur123 Babyy1S hic sorma canım tamam bebeğimiz herşeyden önemli ama dinen caiz değil haram üstelik domuz etinin bilimsel olarak faydadan çok zararı olduğu da biliniyor ne kadar doğru bu ilaçları içmek bilemiyorum.Senin ilacının ismi ne peki?
ilkbahar Babyy1S sığır jelatini domuz değil ki.. Bazılarında direk domuzdan elde edilir yazıyo.. Eğer yazmıyorsa yoktur ya 😩
nisemom Babyy1S sığır tavuk vb. Şeylerde olabilir. Şeffaf renkli ayıcıklı şekerlerde de var sığır jelatini
Babyy1S Mine_Nur123 regula 3 benmki internette baktım ilacta kullanilmasi caiz degildir diyor bilemedim zaten doktorum da keyfi verdi bana kullanmam şart değil 😤
Mine_Nur123 Babyy1S senin daha iyi canım en azından için rahat eder kullanmak zorunlu değil içmesen de olur ama ben yarin doktorumu arayıp sormam gerek yoksa imkanı yok bile bile içemem
Babyy1S Mine_Nur123 değiştir der tabiki ama bütün vitamin ilaçlarında umarm yoktur olmadı gıdalarla takviye alırsın 🌸
Busrakoc Geçen bende başlık açmıştım, oksapar iğne içeriğinde de domuz bağırsağından elde edilen bir madde olduğu apaçık yazıyor (prospektüste) tövbe ede ede vurulmaya başladım iğneyi çok şüphedeyim🥺 demek diğer ilaçlarda da var böyle bisey 🥺
Mine_Nur123 Busrakoc evet canım ne kadar doğru bilmiyorum üstelik müslüman bir ülkede yaşamamıza rağmen bu ilaçların üretilmesi araştırmasam hala içmiş olacaktım.Bakalim dokt diyeceğim ınsallah degistirir
Babyy1S ilkbahar sıgır jelatini domuzdan üretiliyor bunu ilk duyduğumda orta okuldaydım halada unutmam nette de yazıyor domuzdan üretiliyor diye
Minnaki_beklerken ilkbahar sigir jelatinlerinin cogu domuzdan elde edilir. Ama diyelim ki baska bir hayvan. Yine de o hayvandan dinen uygun sekilde elde edilip edilmedigini bilemeyiz. Yani yine haram veya supheli kategorisine girer.
kedilervekaranfil Babyy1S Sığır jelatini o “sığır”ın ne şartlarda kesildiği, helal kesim olup olmadığı belli olmadığı için şüphelidir. Şüpheli olan şeylere de yaklaşmıyoruz. Domuzdan yapılanlara domuz jelatini deniyor. Yanlış bilgilendirilmişsiniz çocukken.