Arkadaşlar herkese merhaba. Sonunda biz de buraya yazdık. :) uzun uzun yazAcağım. Çünkü uzun doğum hikayelerini ben çok seviyordum.
39+1 de gelen minik kızımla 9 ay boyunca güzel bir hamilelik dönemimiz oldu. Allaha Şükür bir sıkıntı yaşamadan 24 Haziran gününe kadar geldik. O gün doktor randevumuz vardı. 1 haftadır 2 cm açılmamız vardı zaten. Doktor 2. Çatı muayenemizi yaptığında 3,5 cm civarı açılma olduğunu söyledi. Sonra nstye girdim. Baktık ki düzenli sancılar var. Emin olmak için 3 saat sonra tekrardan girdim. Bu sefer Sancılar biraz artmıştı ama yine düzenliydi. Doktorum Direk doğumhaneye dedi. Tabi benim yanımda hiç bir şey yok. Doktoru dinlemeyip eve geldik :))) eşyalarımızı aldık bir de yemek yedik lokantada. Doğum sancısıyla yemek yedim 🤣 akabinde saat 3 gibi Doğumhaneye gittik. Ben pilates topu, yürüyüş ve hareketlerle birlikte sıkıntısız biçimde sancılarımı karışlıyordum zaten adet ağrısından biraz fazla bir ağrıydı bu.
Bu şekilde 1,5-2 saat geçti. Sonra ebe beni çatı muayenesine aldı. Orada suyumu patlattı 😱 sıcak sular boşaldı. Çoook Değişik bir histi.
işte arkadaşlar bundan sonra ağrılar feci derecede arttı. Bu su patlatma olayı işin rengini değiştirdi. Hemen yarım saat içinde belime karnıma popoma heryerime vuran bir sancıyla kıvranmaya başladım. O sırada sancı arasında ebeye epidural mi alsam diye sordum. Ebe bana doğumu uzatır,sen yapacaksın diye gaz verdi. Ben de gazı aldım. Her söylediklerini dinledim. Ama bir yerden sonra ıkınma isteğim geliyor dedim. Bana sakın şimdi ıkınma yırtığın çok olur yoksa dedi. Bacaklarımı kapattılar. Bu şekilde 15-20 dk geçti sanıyorum ki. Sonra beni çatala aldı. (Ortada doktor yok😳) eşim ve ebe var sadece.
Sonra doktor da geldi ama aktif doğum başlamıştı. Burada açıkçası doktora biraz sinir oldum. Herşeyi ebe yaptırdı.
Çatalda 4-5 ıkınma sonrası bir rahatlama geldi meğersem kafası çıkmış. 💕😭 sonra da kucağıma verdiler. Saat 18:28 di.
3 tane ufak dikişim var. Epizyotomi olmadı.
tüm anlarda eşim yanımdaydı. 🙏🏻💕
Dikişleri dikerken iğne yapılıyor. Pek hissetmiyorsunuz.
Şimdi bazı tavsiyelerde bulunacağım.
hamileliğim boyunca hep çok hareketli oldum. Hamileliğimi unuttum diyebilirim. Hamile pilatesi ve yogası yapmaya gayret ettim.
Son haftalarda 36 dan sonra perine masajı yapmaya başladım. Kesinlikle yapın. Doğumu çok kolaylaştırıyor. Son haftalarda aklıma geldikçe hurma yemeye gayret ettim. Ama etkisi var mı bilemem.
Diyafram nefesine çalışın. Doğum için Nefes egzersizleri öğrenin.
doğumdan sonrası için söylenebilecek varsa sadece şunu diyebilirim. Bebeğin emzirme işçisi oluyorsunuz. Sürekli emiyor. Uyuyor. Emiyor.
memeleriniz büyük ihtimalle yara olacak bunu engellemek için gümüş göğüs kapakları çok işe yarıyor. İmkanınız varsa alın.
Son olarak normal doğumdan korkmayın. En güzel doğum şekli bu. Hemen ayağa kalktım. Bebeğimi kolayca emzirdim. Eğildim yürüdüm. Bebeğimi kaldırdım. Çabucak iyileştim. Ve en iyisi BÜTÜN DOĞUM KİLOLARIMI VERDİM. sadece 2 kilo kaldı onlar da memelerim olsa gerek :)
doğum yaptığım hastane Medical park Bahçelievler. Doktor Irina Ergül.
Hepinize hayırlı güzel doğumlar diliyorum. 💕🥰💕🥰