Çok isteyerek ve çabalarimla normal doğum yaptım 34 gün önce. Hergun nezamn dogurcam diye bekleyip duruyordum hiç bir belirtim yoktu bu güne kadar ne Nisan ne sancı Gece dualar ettim yasin okudum sonra koltuğa uzandım ve saat .1.30 kasıgımda pıt diye bir ses oldu ben gaz sandım sonra ayağa kalktım su akmaya başladı istemsiz bir şekilde akıyor su geldiğini anlıyorsunuz sıcak. ama hiç kasilmam yoktu sonra 3.buvuga kadar eşyalarımı hazırladım duş aldim ve hastaneye gittik yatisim yapıldı önce şu geldiği için riske atmadım gittim. nst bağlandı hiç sancı yoktu açıklık bakıldı 2 cm di. Sabaha kadar adet sancısı gibi sancı vardı ama çok azdı gerçek sancı değilmiş 9 da doktorum geldi açıklık baktı 2 cm suni sancı başlayalım dedi ve başlandı ben Meryem Ana otu almıştım ve ona gerçekten işe yaradigina inanıyorum çünkü acilmalarim çok hızlı oldu. Hemen suya koydu annem dualarını okudu Meryem suresi yasin insirak süresi falan. Ama bebeğimin başı kanala yerlesmemisti.10.48 de 4.5 5 cm açıklık oldu. 11.42 de 6 cm. 14.49 da 9 cm oldu fakat hala bebeğin başı yerlesmedi kanala sezeryana alınma riskim vardı. Ama pes etmedim. Sancılar suni sancıyla birlikte hemen başladı ama asla dayanıklı ak bı aci değil ben hiç bagirmadim. Hatta annem kızdı bagirmadigim için ama bağırsam ağrım azalmiyacak aksine articak.oyuzden sakin kalmaya çalıştım. Nefes aldım plates topunun üstünde oturdum zipladim yatağın etrafında yürüdüm çömelip kalktım. Bebeğin başını yerleştirmek için beni ağrım gelince ikindirip elle muayenede yerleştirmeye çalıştılar ama asla olmadı.sonra ebe ağrın gelince yatağın kenarlarından tut ve ikin dedi okadar zor ki ağrıyla onu yapmak ama o an kızıma kavuşmak için hiç ah demedim dayandım. Sonra doktor geldi doğumhanede denicez olmazsa kalp atışları düşerse sezeryan olabilir dedi tamam dedim gittik yuruyerek. Sonra çatala yattım ağrım geldi ve son gücümle ikiniyorum hiç nefeaimi dışarı vermeden hiç ses çıkarmadan yoksa ikinmanin anlamı yok.ayni zamanda ebeler karnıma yukleniyor. Hem sancı hem ıkınma hem karnından bastırılması en soruydu sancı bunun yaninda hiç biseydi. 4. Kez bu şekilde yaptık ve bebeğim çıktı onu karnimin üzerine koydular ve tüm acım bitti. Dünyanın en güzel duygusu buymuş. Eşim askerde olduğu için yanımda değildi.onun burukluğu vardı ama kızımın kucağımda olması herşeyi unutturdu. Bu kadar mükemmel bir şeye kavuşmak zaten kolay olmamalı bence. Bı emek sarf etmek gerekiyordu. Şükürler olsun sagsaglim kavuştuk. Allah’ım bebek isteyen herkese versin hamile olan herkesi kavuştursun yavrusuna çok guzell bakmaları doyamiyorum şimdi karşımda uyuyor. İlk günler emzirme alışma süresi zordu oyuzden anca yazabildim.
Tavsiyelerim
Bol bol yürüyüş yapın 2 ay kala yürüyüşe başladım ve ondan sonra kilo alimim yavaşladı 32 ye kadar 15 kg almıştım 32 den 40 a kadar 18 e ulaştım. Son günler çok alınıyor diye bişey yok.
Plates topuyla hareketler yapın öne arkaya gitme üstünde ritmik zıplama oturma 8 çizmek gibi
Kutup ayısı pozisyonunda durdum son haftalar 5 dk falan internette çıkar pozisyon.
Hurma yedim günde 5 tane
Yer sildim artık doğsun diye herşeyi denedim
Merdiven inip ciktim günde 400 tane
Meryem Ana otu suya koydum yarım bardağı yudum yudum içtim.