NurdanHakan canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki. Baslıgı görünce direk kendi yasadıklarım aklıma geldi. Bende senin gibi gebelikten once normal isteyen dileyen gebelikte de hep normal için kendini hazırlayan biriydim. Sezeryan hiç düşünmüyordum ve istemiyordumda. Ama her duamda da allahım kaderimde hayırlısıyla bebegim ve benim için neyse onu yasat diye dua etmiştim. İlk gebeliğim 40 haftaya kadar kız bebek gelmesi bi türlü. Kilolu denildi. 3.500 ölçülmüştü 39+4 de. Daha fazla da olabilir denildi. Doktorum 39+6 da hala kendi sancınla gelmesse planlı yatıs yapalım suni ile baslatalım dedi. Bende hiç istemiyordum. Kendi sancımla hastaneye gitmek istiyorumdum fakat 40 haftalık olunca riskler var yazmıssın sende. Bunları göze alamadım. Suni sancıyla normal doguranları duydum fln neyse içime sinmeye sinmeye 39+6 da yattım suni sancı verildi ama benim hiç acılmam olmadı doktorumun hemen sezeryana alalım demesine ragmen bn sancı cekmeye razı olup bi gun daha bekledim. Sonrasında yine acılma olmayınca. Bebegimin hareketleri ve nabzı cok iyi olmasına ragöen daha fazla suni yememek ve beklememek için sezeryanı kabul etmek zorunda kaldım. Aklımda ve gonlumde hiç pişmanlık yok. Once normal yolu denedim ama kendi durumumdan dolayı olmadı en son care sezeryan oldum. Sana da onu tabsiye ederim risk alma allah korusun sonra bebegin yogun bakımda kalması var. O daha uzucu. Sen suni sancıyı kabul et inş acılman kolay olur. Normal dogurursun. Hiç olmadı 4 cm den sonra epidural normal yaparsın. Eger olmazsa her yolu denemiş olarak son care sezeryan olursun. Sezeryan dan korkma. Biz suan 23 günlüğüz ama coo sukur 5. Gunden itibaren her işimi kendim yapıp bebegimle cok rahat ilgileniyorum. Tabiki normal dogum gibi olmuyor. Ama suan sadece dikiş yerimde agrı oluyor co değil incecik. Onun dısında korkulacak bişeg yok. Doktoruna guven. Her yolu dene. Kaderine bırak. Bebegin ve senin için hayırlısı neyse o olsun allah bi avazda kurtarsın inş🙏🏻🌸