NurdanHakan Ne kadar yanlis bi dusunce yanlış adimlar yanlis bir yol kendini bos yere yorma.... Bunu sana kim aşıladı bilmiyorm ama yazik olmus kendi kafani bebeğini strese sokmussun. Birincisi dogal sekilde dogum yapmak hepimizin istedigi bisey bende oyle istiyorum 39oldm bebegimin kendi isteğiyle gelmesini bekliyorum ama her zaman dedigim birsey var eger acilmam olmazsa yada farklı bir durum soz konusu olursa diretmeyip sezeryan yaparim, sezeryan tercihinide kimse biyerden uydurmamis gerekli görülmüş ki yapiliyor, bir arkadasim kilo fazlaligina ragmen normal dogumda israr etti çatısı o kadar bebeği çıkaramadı alttan 25tane dikiş attilar o hale gelmektense karnimda uc bes dikis olmasini tercih ederim ki apandisit ameliyatı olmus karninda dikis olan biri olarak ve ayrica dikiş ağrısını yasamis biri olarak... Dugunumden uc gun once ameliyat oldm apandist, ve uc gunluk karnimda upuzun dikişle gelinlik giydim topuklu ayakkabi giydim on iki saat ayaktayken kuaföreden dugun bitimine kadar, sana kim bunu ayy dikiş agrisi vah vah çekilir mi diye asiladiysa yanlış yapmis, öyle haftalarca yataklarda yatmak filan hurafe, bi arkadaşım sezeruan yapti iki gun agrisi oldu uc gun yatti toplamda sonra çocuğuna bakti gayette, yine baska bir arkadaşım normal dogum diye diretti 42 haftaya kadar bekledi bekledi kordon cocugun boynuna dolandı cocuk susuz kaldi, evet snunda normal dogum yapti... Çok yazik bence boyle dusunenlere. Senin ve bebeğinin saglik durumu ne gerektirirse o olur bunu sart kosulmaz. Daha 38 haftada bebegin 3800kiloysa ben olsam yerimde duramam sezeryanlar zatn genelde 38de basliyor zorlamanın sana faydasi olmaz, he fazla kiloyla normal doguran yokmu oda var ama sansa..