Deletedmom424 Ben de cinsiyeti hiç önemsemedim, hatta doğumda öğrenmeyi tercih ederdim eşim de benim gibi hiç merak etmeseydi. 17 haftalıkken sordum doktora ve öğrendim. Randevuya tek gitmiştim çıktıktan sonra ne benim aklıma geldi söylemek ne de eşim sordu. İyi miymiş ne kadar olmuş bunu konuştuk. Gece uyumak üzereyken hatırlayıp söyledim. Yorumunuzu okuyunca şunu düşündüm, babanızın beş oğlu bir kızı olsa. Ya da herhangi bir adamın beş oğlu bir kızı olsa ve şöyle dese “keşke o da erkek olsaydı” Çok kırıcı değil mi? Bunun yanında “beş oğlan çocuğu yetmemiş altıncıyı istiyor” diye ayıplanırdı bile. Yani şunu demek istiyorum erkek erkek diye tutturan toplumu hatta hadi hadi itiraf edelim erkek çocuk istiyoruz hepimiz diye açılan bu postu ayıplarken tam aksini hayır ben kız çocuk istedim, hayır biz benim sülalem hep kız istedi(böyle bir yorum da okudum sülalemize ne bizim çocuğun cinsiyetinden orasını bilmiyorum 🤷🏻♀️) gibi açıklamalarla savunmak erkek çocuk diye tutturmaktan farksız geliyor bana.