Ozdmrkbraa Doktorunuza danışın sizi yönlendiriyor
Kordon Kanı Saklatma
1Anne_ Allah göstermesin ama ilik ihtiyacı olduğunda bir an bile keşke dememek için hiç düşünmedik bile biz. Kaldı ki corona tedavisinde bile kullanıldı kök hücre. Durumun varsa yaptırırsın yoksa yapcak bişi yok🤷🏼♀️ Nerelere para harcanıyor şu süreçte belki de çocuğun geleceği ile ilgili en büyük önemli konulardan biri. Araştırın derim boş demeden önce
Deletedmom281 zaten ömür boyunca saklanıyor, öyle bir hastalık başa gelince şurda verilen 3-4 bini gözün görmez die düşünüyorum Allah başa vermesin de
1Anne_ ayrıca sadece doğum sırasında alınan bişey bu zaten olduktan sonra saraylar yatlar da verseniz böyle bir imkana sahip olamazsınız
1Anne_ 🙏🏻☺️
ElifOncul
🌱3-4 bin nedir ki biz parasında olmadık hiçbir zaman .Bu kadar araştırmışsınız madem bunları da bilirsiniz ; Covid-19 tedavisinde kullanılan kök hücredeki kriterleri Farklı, kök hücre alınacak kişinin covid-19 geçirmiş iyileşmiş olması şartı vardı. Bize doktorumuz 10 yıldan sonra içerisindeki hücreler ölmeye başlıyor ve o saatten sonra ne kadar faydalı olup olmayacağı tartışmalı demişti. Zaten bütün bunları siz de biliyorsunuzdur Ki kendim de işin içinde olduğum için çok iyi biliyorum. Siz saklamışsınız ne güzel umarım gerekli olmaz , olursa da faydasını görürsünüz inşallah🌺.
Burcugnrhn düşüncenize tabikide saygım var ama bana göre boş para harcama resmen kordon kan saklamasına 6 milyar bi verceniz birde aylık 500 tlmi ödiceksşniz çocuğunuzun geleceğine yatırın daha mantıklı😊
Deletedmom281 bahsettiğiniz plazma tedavisi, benim bahsettiğim çok farklı. Ben kendim için konuştum gözüm görmez yazacagıma yanlış harf gözün görmez yazmısım:) herkesin kendi tercihi tıp ve teknoloji gelişiyor, tıp dünyasının da geldiği son noktalardan biri kordon kanı kök hücre tedavileri. Ama dediğim gibi Allah muhtaç etmesin de paramız çöpe gitsin 👍🏻🌸
zeome bizde kanser öyküsü var sadece çoçugunun için düşünmeyin anne baba ve dede nene gibi büyüklerde de kullanılıyor biz 2500tl anlaştık onkimle kordon kanı için sadece bir yıllık saklama bedellide içinde daha sonra yıllık 600 TL ödüyorsunuz
ElifOncul
🌱Hayır değil kök hücre ve bundan çok eminim. Kaç tane doktorla görüştüm bu konuyla alakalı kafadan atacak halim yok. Bazı doktorlar bunları söylemeyip direk yaptırın hiç birşey olmuyor diyor. Ki kendim kanser geçirmiş birisiyim benden daha fazla araştırmış olabileceğinizi sanmıyorum. Herkesin kendi hayatı kendi kararı iyi günler🌺
Deletedmom281 sakin olun kafadan atıyorsunuz mu diyorum? Tamam en çok siz araştırdınız gerçekten ne garip insanlarsınız🤷🏼♀️ Bu kadar öfke sinir bünyeye zararlı ben kendimi görüşümü açıklıyorum siz de öyle ne oluyor yani.. geçmiş olsun Allah yaşatmasın bir daha.
Deletedmom281 ayrıca kendiniz diyorsunuz herkesin kendi kararı yani nedir bu en çok ben biliyorum doğrusu bu tavırları..
cdirge ben biraz araştırma yaptım bebeğin kendine ya da kardeşine faydası düşük oranda olduğundan bağış olarak tavsiye ediliyor Bir link bırakıyorum İsveççe ama Google Chrome çevirilmiş olarak inceleyebilirsin
cdirge Bana hastaneden düşünüp düşünmediğimi sordular. Anlamadığım için yanında çalıştığım doktora sordum. Kendisi Onkoloji Prof. Dr Yener Koç. Çok bilgili bir hoca ilik nakli yapıyor. Ticari olduğunu ve gerek olmadığını söyledi. Allah korusun kan kanseri vs durumunda zaten kişinin kendinden ve akrabalarından toplama yapıldığını, hematolog uzmanlarının kordon kanından kök hücreyi önermediğini söyledi. Ben de dolayısıyla istemedim. Paylaşmak istedim sizinle durumu iyi olmayan arkadaşlarım kendini mecbur hissetmesin.
- Düzenlendi
Kayra_annesi ya valla her doktor da başka bişi söylüyor 🙄 uzmanlar keza öyle ..
1Anne_ cocgunuz allah göstermesin lösemi olsa hastane masrafı cıkıcak diye mi düşüneceksiniz?
Deletedmom281 covid tedavisi için kullanılan kök hücre bahsettiğiniz gibi daha önce hastalık geçirmiş olması gerekmiyor. Yeni doğmuş bir bebeğin kök hucresinden alınan doku ile yapılıyor. Lakin bahsettiğiniz 10 yıl süresi doğru. Ben de biraz araştırmıstim ve 10-12 yıla kadar saklanabildigini öğrenmiştim. O yüzden vazgectim saklamaktan.
Zeynep_zey su anda bi işlevi varmı peki ?