• Gebelik
  • Bebeğin haftasi yanlış hesaplanirsa neolur

zeyzey95 doktor yanlış hesapladı bizm hesap doğru sağlık ocagndaki hesap ama kadın dogum doktorum yanlış hesapladi

rabiaagenncc Bebeğin gelişimine göre ölçer 1 hafta daha küçük çıkar 1 hafta daha büyük çıkar. Bu normal bir durum. İlla sizin hesap örn:16+2 dir bebek 15+…. çıkabilir veya 17+…. da çıkabilir. Bir de birliktelik gününden hesap edilmez ki. Sizin son adet tarihinden hesaplamanız lazım.

Adetin ilk günü bir önceki ayın yumurtaları atılır.O ayın yumurtaları oluşuma başlar. Siz ovülasyon günü +14 te hamile kalırsınız. Aradan +15 gün daha geçer gebe olduğunuzu öğrenirsiniz. Bebek olur 4 haftalık. Siz aaaa ama ben 2 hafta önce birlikte oldum diyemezsiniz. Yumurtanızın 2 haftalık daha gelişim süreci var. Bunu gözden kaçırmayın. Kendinizi sıkıntıya sokmayın :)

rabiaagenncc ben de çok net eminim birliktelik tarihimizden çünkü tedavi görüyorduk ama birliktelik tarihine göre değil son adete göre hesaplanır. Benm son adet tarihime göre bebek 2 hafta büyük görünüyor bana da son adetimi yanlış hatırlayıp hatırlamadığımı çok sordu doktor ama o da mümkün değil ondan öncesinde ameliyat geçirdim birlikte olmam mümkün değildi. Ben de başta sizin gibi düşündüm erken mi doğacak diye alakası yokmuş. Mesela ben su an 25 haftalığım ama bebek 27 haftalık bebek büyüklüğünde bu sadece bebeğin iri ve kilolu olabileceğini gösteriyor. Bebeğin organ gelişimleri vs hepsi aynı seyrinde ilerliyor. Gebelik şekeri olabilir diye de düşündü onun için test yaptırıcam ama illa şeker olacak diye bir şey de yok ailenizde iri bebek var mı dedi bizzat ben 5 kiloya yakın doğmuşum e bana çekerse zaten bu kadar iri görünmesi de normal😅

ElifOncul sağlık ocagna hesap doğru ilk gittgm doktorda doğru hesaplamıştı ama bu ikinci doktor aydır yanlış hesaplıyor 3luyude erken yaptı

sirdaass benm 3cu sezeryanim olucak ilk gittgm doktor günü gününe doğru hesapladı saglikocagna ayni ama bu 2ci gittgm doktor 1aydir yanlış hesaplamış

rabiaagenncc
        Siz birliktelik gününden hesaplıyorsunuz?
        Dr. lar son adet gününden?
        Ama gelin görün ki her şey bebeğin döllendiği gün ve kesede göründüğü zaman ilk ölçümünden hesaplanır kaç haftalık olduğu. Dolayısı ile sizin kesin hesap ve dr. Kesin hesabi çöpe bazen çöpe gidiyor.
        Bir kere son adet tarihini baza almalarına bakmıyorum artık ben, bebeğin ölçümünden zaten kendi döllenme tarihi çıkartıyor. ☺️ Bende bebeği öğrenene kadar düzenli liste tuttum, ilişki aralığı ve koruma korumasızlık olarak. Ama 3 ay adet olmamıştım.

Arkadaşlar öncelikle ultrason tabi ki de farklı sonuçlar verecek. Çünkü sandiginizin aksine ultrason bebeğinizin gelişimine göre ölçüm verir. Bı hafta güzel beslenirsiniz bebek önden gider bı hafta geriye düşer. Bu yüzden doğum tarihiniz ultrasona göre degil son adet tarihine göre hesaplanır. Ultrasonu sadece bebeğin gelişimi için dikkate alın.

Sinem_cetin22 ultrasonda her hafta değişebiliyor bazen önde bazen geride çıkıyor doktorum sen son adet tarihini tut ona göre devam et dedi zaten genelde doğumlar da son adet tarihine göre hesaplanıyor🥰

Bahartesi sizce 300 le 500 arası mi fark var doğumdan 10 gün önce 3.kilo 600 deniyor 3 kilo 100 doğuyor bu 10 gün içerisinde çocuk hiç mi kilo almadı?

rabiaagenncc adetin basindan sayiyo ama herkesin ztn ovulasyon gunu farklı kimisi sdetin bitince hemen yumurtuyo kimisi ortasinda vs. Herkesin esit olculsun diye oyle bi durum var

Sinem_cetin22 evet çünkü ultrasonda her hafta değişiyor bi önde bi geride yani hep takip etmek zor olur bi ara kilosu ultrasona göre bi hafta gerideydi bir ay sonra gittm 2 hafta önde çıktı bi ara daha gittm 1 hafta önde bi ara da aynı gün çıktı bende doktora sordm ben hangisini takip edeceğim kafam karıştı son adet tarihini takip edeceksin dedi🥰