Sonunda bende doğurdum diyebiliyorum çok şükür 🌼
40 haftalık olmuştuk artık o kadar doğsun istiyordum ki çünkü ne belim de derman ne ellerim kollarımda güç kalmıştı 😅 çarşamba günü doktor randevum vardı suni sancı verip doğumu başlatacaktı doktorum, sonradan ne oldu bilmiyorum vazgeçti cumaya kadar bekleyelim gelmezse en son çare yaparız dedik. Neyse eve geldik tabi ben gene doğuramadım diye dolanıyorum evin içinde 😅 eşim annemgile bıraktı beni bende biraz uyudum orda dinlendim çünkü bide 20 aylık bir çocuğum daha var evde dinlenemiyordum 🥴 kasığım da bir ağrıyla uyandım ama başka hiçbir belirti yoktu. Bende kimseyi boşa telaş ettirmeyim diye biraz sakladım. akşam oldu hala devam dedim bu doğum sancısı 😅 dedim herkese ailecek dakika saymaya başladık 🤤 bu bide benim ikinci doğumum ama resmenn unutmuşum sancı nasıldı ilk nerden vururdu falann Acemi gibiydim. Akşam oldu 11 hala aynı sancı devam ediyor belime vuruyor ağrısı biraz daha artmasını bekledik ama benim 1 cm Ken bile çok sancım oluyor nedenini bilmiyorum 🥴 anca 1e kadar dayanabildim hazırlandım oğlumu annemgile emanet edip çıktık hastaneye geldiğimiz de 3cm açılmam vardı eve geri yollamadı doktorum, yatışım yapıldı. Ama ben kıvranıyordum nst de sancılarım 100ü vuruyor ama açılmam az ilerliyordu 😔 çömel kalk yürü, ılık duş hepsini yaptım ama ya 1 cm yada aynı kalıyordu açılmam. Mecbur yine suni sancı aldım ama bide bana sorun ne çektim o arada 😣 nişanlım geldi Bi anda 5 cm olmuş açılmam ama suyum hala patlamamıştı. Biraz daha suni sancı ile destek sağlandı yarım saat almadım bile açılmam 8 cmi bulmuş beni doğumhaneye alıp suyumu patlattılar bir çubuk sokup 🙈 doğuma alacaklardı ki Benim kız yukarıdaymış. Ebe normal odaya aldı beni her sancıda ıkın dedi. Kakanı yapma isteği gelince beni çağır dedi. 4 5 kere şiddetli sancılar da ıkındım ama nasıl zordu anlatamam ağladım ama pes etmedim. Ebeyi çağırdık çünkü kaka yaparken ki ıkınmam gelmişti beni çatala aldılar 9, 9 buçuk cm olmuş açılmam. 3 4 ıkınmamda ama gerçek anlamda öyle bir ıkındım ki (ben bile hayret ettim kendime) bu kısımda ebelerin sözünden çıkmayın kesinlikle. Bebeğimin başı gözükmüş doktor hemen geldi önlük bile giymeye fırsat olmadan kızımın başı çıktı. Vee işte o an bütün sancıların, acıların, korkun hepsi sıfırlandığı o an. Bebeğim artık kucağımdaydı 🥰🥰 ten tene temas için gögsüme koydular Bi süre öyle kaldık kızım ilk ağladı sonra ‘annem hoşgeldin’ dediğim an anlarmış gibi sustu 🥰🥰
Dikişim hiç olmadı bu arada, en son doktorum içte Bi sorun var mı diye baktı çok şükür ki herşey yolundaymış 🌼 hamileliğim boyunca gelişim geriliği vardı kızımda öyle korkuttular ki beni kilo almıyor, engelli olabilir vs vs neler duydum. Ama çok şükür 3000 kilo 50 cm doğdu minicik ama öyle tatlı ki 🧡 diyeceğim çok da doktorların dediklerine takılıp hamileliğinizi zehir etmeyin. Siz elinizden geleni yapın gerisi Takdiri ilahi 🧡🧡
İkinci kez normal doğum ile anne oldum ve bu serüveni de bitirdim bin şükür, darısı tüm bekleyen arkadaşlara 🤗