Prensesimgeliyor12 Valla bu benim ikinci hamileliğim. İlk hamileliğimi öğrendiğim günün ertesinde lekelenme başladı ve vajinal ultrason olurken kendimi çok kastığım için muayene olamadım . Dolayısıyla kanama bir yandan doktorların vajinal ultrasona mecburmuşum gibi davranması bir yandan aşırı stres oldum ve içmeye devam ettim . Ama günde bir iki tane . Sonra kürtaj oldum maalesef.
şimdi ikinci defa hamileyim 4+0 da öğrendim, öğrendiğim gibi bıraktım, zaten bıraktıktan bir kaç gün sonra eşim içerken midemi bulandırdı kokusu ve tiksindim. Şimdi 8 haftalık hamileyim, arada kahve içerken 2-3 tane içmişimdir bu 4 hafta boyunca . Ama kesinlikle bundan fazlası değil.
Genelde böyle postların altına linç eden kesim toplanır ve hemen saldırırlar. Yani hamileler olarak günlük hayatımızda zaten bir sürü stres ile karşılaşıyor olabiliriz bir de buradakilerin hemen bebeklerimizi düşünmediğimizi, vicdansız olduğumuzu söylemesi, hatta öldürdüğümüzü söylemesi gerçekten sinir bozucu oluyor . Bu devirde herkes doktor herkes bilim insanı. Evet mutlaka bir zararı var , hatta biz içmesek bile kokusunu dahi duymamız bebeği etkiliyor olabilir ama bu kadar da hamilelere sadece sigaradan yüklenmesine anlam veremiyorum .
Tavsiyem bırakabiliyorsan bırakman yönünde . Emin değilim, ne kadar doğru bilemem ama çok sigara içenlere günlük yoğurt , süt alımını fazlalaştırmanın sigaranın olumsuz etkileri azaltabileceğini söylüyor doktorlar . İnşallah bıraktıktan bir kaç gün sonra zaten tiksineceksin ve insan gerçekten bazen ben bunu nasıl içmişim diyor . Allah kolaylık versin ve inşallah sağlıcakla kucağınıza alırız bebişlerimizi ☺️