Essraanil benim önlemlerin sana çok uçuk gelebilir canım ama anlatayım. 3 sene önce gebeliğimin başından itibaren kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullandım ama fayda etmedi ve 2 rahim damarımda da çentik geçmedi bir türlü. Bende bu seferki gebelik öncesi çok fazla araştırma yaptım. Önce kanımı doğal yolla sulandırdım. Benim 3 gende mutasyon vardı ve plt değerim 480′lerdeydi hep. Çobançökerten otu ve limonla bu değeri 280′lere düşürdüm 1 ayda. Sonra temiz ve düzgün beslenmeye çalıştım. Ciğer, et, kırmızı pancar, şalgam, hurma, çiğ kuruyemişler ve yeşillikler yedim. Yani kanımı sulandırırken kanının değerini ve kalitesini arttırdım. Ocak ayında hamile olduğumu öğrendim. Hiç ilaç kullanmadım ve sadece doğal yolla ilerledim. Saraçoğlunu dinledim. Gebelik zehirlenmesini önlemek için günlük olarak limon tüketin diyordu. Buna ilave olarak rahim damarlarım için günde 1 bardak suyun içine 2 çorba kaşığı alıç sirkesi koyup içiyorum. 20.haftada detaylı ultrasonda sadece sağ damarda hafif çentik vardı ve 2 hafta sonraki kontrolde onunda kaybolduğunu öğrendim hamdolsun. Benim ilaç sektörüne asla güvenim kalmadığı için bu yolu seçtim. 2 düşük 1 erken doğum sonrası bu benim en sağlıklı en güzel gebeliğim oldu. Bu arada gebelik zehirlenmesinin belli bir sebebi yok hala. Yani bir çok nedene bağlanabilir. Bu durum sadece %6 gebede yaşanıyor. Benim yaşadığım durumsa %6′nın %2’sinde oluyor. Öncelikle bunun bir daha yaşanmayacağıyla alakalı Kendine telkinlerde bulun ve vücudunu, kanını çok iyi tanı. Çünkü sen kanını ve vücudu tanımazsan doktorlar sadece literatüre uygun olan ve herkese aynısı uygulanan tedaviyi uygular. Kendinin doktoru sen ol. Her ay düzenli kan ve idrar tahlili yaptır. Çıkan sonuca göre eksiklerini tamamla. Bu en iyi yol çünkü. İnşallah tez zamanda çok güzel bir hamilelik yaşarsın