hamileliğim boyunca hayalimdi doğum hikayemi yazmak 40 gün geçti anca fırsat buldum ☺️ 3 yıl tedavinin ardından aldık o güzel haberi bayram ettik bide öğrendik ikizmiş çifte bayram oldu 😁 yüksek riskli gebeliğin hakkını verenlerdenim bende kanama değil ama ilk aylar lekelenmelerim olmuştu daha sonra 23. Haftada normal kontrole gitmişken doktora bide rahim ağzımı ölçün dedim Allah söyletmiş doktorun bakmasıyla aaa rahim açılmış uzunluk 12 mm e düşmüş acil ameliyata girmen lazım demesin mi neye uğradığımı şaşırdım birde diyoki kesenin patlama ihtimali var ameliyatta haftası büyük😞 hemen tüp bebeği yapan doktoruma gittim serklaj yapıldı çok şükür kızlarıma bişey olmadı ama doğuma kadar yatmalı günler başladı 🙄 çok zordu gerçekten annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar tam 13 hafta. 30 lu haftaya gelince birde yüksek tansiyon çıkmasın mı alfamet diye bi ilaca başladık 4 tane içiyordum günde ve düzene gitmişti. 32. Haftada da kızlarımın suları azalmaya başladı ve tetikteydik toplam 6 adet ciğer geliştirici iğne vurmuştuk iyiki vurulmuşum. Sürekli kontrole giderek havuç suyuyla filan 35+5e kadar geldim şükür doktor daha fazla duramaz yarın alalım dedi 🥰 o büyük gün geldi çattı 19 mayıstı, Kadir gecesiydi çok güzel bi tarihti heyecandan uyuyamadık Ankara medicana da oldu doğumum doktorum hemşireler ekip çok ilgiliydi 😊 saat 11 de girdim doğuma epiduralli sezeryan oldum tabi doğum sırasında heyecan mi gerginlik mi bilmiyorum tansiyonum 16/10 a çıkmış neyse bekliyorum heyecanla sarsıntıları hissediyorum ama acı yok birden bi ağlama sesi geldi aman Allah’ım oda ne Derinim doğmuştu o ağlıyo ben ağlıyorum 🥰 hemen çocuk doktoru baktı kontrol etti gayet iyi anne yanı dedi nasıl seviniyorum ona bakarken bide baktım Derenim de ağlıyo 🥰 diğer kuzumu da hemen aldılar kontrol ettiler buda gayet iyi anne yanı dedi 🥰 Allahım şükürler olsun dedim o kadar korkuyordum ki küveze girerler diye. Prametüre set almıştım küçük doğacaklar diye hemşireler giydiremedi 😁 kızlarım 2710-2610 doğmuşlardı 1 gün önceli kontrolde de ultrasonda böyleydi kiloları ama oynama olabileceğini söylemişlerdi, meğer tammış çok şükür. Ben hamilelik boyunca 16 kilo aldım ve diyodum ki ben kilo almıyorum hiç iştahım yok demekki çocuklar çok zayıf filan 🤭 boşuna üzmeyin kendinizi kızlar bol bol su için meyve kuruyemiş süt(nesguikli içiyordum ben) benim gergin yemeye dikkat ettiklerim bunlardı. Neyse getirdiler kızlarımı yanıma Allah’ım o nasıl güzel bir koku o nasıl bi ten yumuşacıklar koydular iki taraflı yanağıma ikiside bana dokununca sustu öyle mucizevi bişeyki Rabbim isteyen herkese yaşatsın tarifi yok o duygunun 🤲🏻 Sonra odaya geçtik emzirdim yavrularımı tabi tutamadım bile önce öyle kasmışım ki kendimi tutuldu her yanım 😁 sütte az az geliyordu mama da verdik hala hem meme hem mama gidiyoruz doktor hiç kasmaya gerek yok tek bebek değilki doyurasın bi göğsünü birine ver diğerini birine üstüne de mama ver sarılık olmasınlar dedi iyikide öyle yaptık. Sezeryan ağrısı çok fena valla hiç öyle yürüyünce geçiyor diyemicem haftalarca sürüyor hala ağrıyor dikişlerim ama az tabi. Eve geldik tabi ben davul gibiyim ayaklarım bacaklarım fil ayağı gibi yüzüm gözüm hep şiş 😞 4. Gündü gözlerim karardı birden tansiyonu bi ölçtük 17-10 hemen hastaneye gittik doktor ödem söktürücü iğne vurucam çok kötü olmuşsun tansiyonun düşmüyo dedi neyse vurdular ben saatlerce lavabodan çıkamadım afedersiniz idrarım kendiliğinden gidiyo resmen çok korktum sanki bir damla su kalmayacaktı vücudumda anlık tansiyon düşüp tekrar yükseliyordu yatışımı yaptılar iğneden ötürü de 2 gün sütümü atmam gerektiğini söylediler 😢 4 günlük süt kuzularımı evde bırakıp ben hastanedeydim durumum kötüydü ağlama krizlerine giriyordum sakinleşemedikçe tansiyon inmiyordu 😞 çok kötüydü ya birdaha kızlarımı göremicem sandım 18 lerdeydi tansiyon burnum kanıyordu beyin kanaması gibi 😞 2 gün sonra kızlarımı hastaneye getirdi eşim onları gördüm sarıldım kendime geldim biraz ilaçlarla iğnelerle düştü tansiyon 4. Gün çıkmıştım hastaneden tüm bayram hastanede geçti 😞 bi hafta falan devam ettikten sonra normale döndü tansiyonum ödem gittikçe normalleştim şimdi ilaç bile kullanmıyorum çok şükür. Kızlarımla evdeyiz dün 40ımızı uçurduk 🥰 düzen kurduk Allah’a şükür herşey yolunda. Rabbim hepinize hayırlı doğumlar versin sağ Salim alın kucağınıza yavrularınızı🤲🏻 Çok uzun oldu hakkınızı helal edin 🤭 sorularınız varsa seve seve cevaplarım ❤️