Merhabalarr nihayet sıra benim Doğum hikayeme geldi ❤️ Hamileliğim boyunca hiç kusmadım halsiz düşmedim oldukça güzel bir dönemdi çok şükür👍 Günler haftalar geçti 38 39 40 derken kızım gelmek bilmiyordu 41 de doktorum daha fazla beklemeyelim geleceği yok dedi suni ile başlatalım dedi ben ise doğal olsun kendiliğinden gelsin istiyordum hep ama nasip olmadı. Muayenede 1 hatta 1 buçuk açıklığım olduğunu ve baya yumuşama olduğunu bebeğin kafasının çok aşağıda olduğunu söyledi kolay Doğum yaparsın deyince bana bir cesaret geldi :) iri bir bebek olduğunu fakat çatımın müsait olduğunu da söyleyince ben baya sevindim bir an önce başlasın istedim :) Pendik medipolde yaptım doğumu normalde doktorum Yıldız hanımdı suniyi o başlattı ama mesai saati bitince nöbetçi doktor olan Mine hanım doğumumu yaptırdı. Neyse gelelim sürece ben sancılar şiddetlenene kadar post açtım zaten dakika dakika yazdım size tecrübe olsun diye :) suniyi çok az verdiler hiç korkulacak bir şey değil şakın kendinizi korkutmayın yavaş yavaş başladı açıklık 4 ü buldu nst tavan yapıyo ama ben hissetmiyorum gülüp oynuyorum foto çekiniyorum falan gayet güzeldi:) aa böylenimiymiş ya ne güzel diyorum ebeler gelip gidiyo iyi gidiyo açılman diyor ee ben sancı hissetmiyorum diyorum 4 ten sonra başlar normal diyorlar e peki diyorum eğlenceye egzersize devam :) Yanımda eşim ablam var iyi ki ablam vardı yanınızda Doğum yapmış biri olsun mutlaka sancı anında masaj yaptı hareket gösterdi benimle beraber sancı çekti resmen ebeler bile hayran kaldı :) saat 12 de başlatılan suni 19 da artık kendini hissettirdi 5 cmyi bulmuştu açıklık ebe geldi gel seninle koridorda yürüyelim dedi çıktık bi baktım doğumhanedeyim 😳 suyumu patlatacak ama söylemiyor ben çubuktan anladım tabi sakin kalmaya çalışıyorum ferin derin nefes alıp veriyorum yine korkulacak bir şey olmadığını anladım evet içnize uzun bi çubuk sokup patlatıyor elbet acıyacak ama çokta dayanılmayacak gibi değil inanın:) sonra sıcak sıcak sular akıyo nasıl bi rahatlık anlatamam 😀 ve o da ne kızımın azıcık kakasını yaptığını söylüyor işte beni asıl endişelendiren bu oldu ama çok şükür devamı temiz çıktı suyun ilk alan bulanıktı ve korkulacak bir şey yoktu 😌 işte kızlar asıl sancılar şimdi başladı su patladıktan sonra yawaş yawaş arttı sancılar gelip suniyi en aza indirdiler kendi sancılarım da başlamıştı çünkü nasıl kıvrandım neler yaptım sonradan ablamın gizlice çektiği videolardan gördüm😀 sürekli dua ettim Allahım yardım et dedim ablam Meryem süresi abese suresi inşirah süresi ne biliyorsa açtı hoca bir yandan okuyor ben bir yandan pilates topu olsun duş olsun yürümek olsun hepsini uyguluyorum iki sancı arası tatlı tatlı uyuyorum rüyalar görüyorum sancı geliyor hoppp ben yine çömeliyorum elimden geldiğince hareket ediyorum duş çok iyi geliyor açıklığı da arttırıyor kesinlikle deneyin👍 Ebeler geliyor muayene ediyor muayene için sancı gelmesini bekliyor en can yakıcı olaylardan biri de bu zaten sancı da yerinde duramıyosun üstüne bir de alttan muayene ediyor sebebi ise sancı esnasında asıl açıklık belli olurmuş yani 8 ise 9 oluyormuş ☹️ Sancı geliyor bi baktım açıklık 7 yi bulmuş off diyorum daha 7 mi :( bi an önce doğuma girmek be kızımla kavuşmak istiyorum çünkü nst bağlanıyor gelde sancı da çek o nstyi 😌 ama kendimi hep şartladım sancı dediğin 1 dk sürüyor pik yaptığı da 20 sn falan dayan geçicek diyorum kendime güç veriyorum. Bi ara kızımın kalbi 100 den düşünce bütün ebesi doktoru başıma toplanıyor ben korkudan titriyorum sonra neyse ki düzeliyor. Böyle böyle saat 1 i buluyor benim ıkınma isteğim geliyor ebe gelip muayene edince gaz çıkarıyorum ve ebe senin mesanen dolu kız diyor ben şimdiye kadar doğurursun diyordum meğer bundan doğuramadın diyor ve sonda ile mesanemi boşaltıyor demek mesane dolu olunca Doğum gerçekleşmiyormuş :) sonra benim ıkınma isteğim artıyor ve acil ebeyi çağırıyorum veeeeee doğumhaneye geçiyoruz işte beklediğim an :) doktordan önce ebeler nasıl ıkınmam gerektiğini anlatıyolar ıkın diyolar ama nafile ben beceremiyorum bi türlü kakanı yapar gibi diyolar kendimce doğru ama onlarca yanlış olan bir şekilde ıkınıyomuşum karnımı sıkıyomuşum 🤷♀️ Doktor geldi ve sancı gelince ıkın dedi sancı geliyor ben yine ıkınıyorum sanıp ıkınamıyorum bak diyor doktor o kadar kendini yordun ama hiç bebek yerinden bile oynamadı benim moralim düşüyor ama vazgeçmiyorum en son doktor maalesef ebeden yardım alıcaz karnına bastırıcak dedi bende ne olursa olsun yeterki çıksın diyorum ebe hopp birbastırıyor çok zor ama olsun kızıma kavuşucam yine olmuyor çıkmadı kızım bir defa daha ıkındım ebe bastırdı tamam dedi ıkınma şakın dedi ben ıkınmamaya çalıştım ama tamam dedim heralde oldu bu iş çünkü bu aşamada bebeklerin doğduğunu videolardan izlemiştim 😀 oh be dedim ve ıkınmadan bekledim. Ay aman Allahım o da ne sıcacık mis gibi bir yavru kucağımda nasıl güzel nasıl tatlı maşallah diyorum çok güzel mis gibi doğdu prensesim çektiğim tüüüüm acılara değdi zaten sancı mancı kalmadı bende aldılar temizlediler bende izliyorum minnoşumu kızlar çokgüzel bir an ya Allah isteyen herkese yaşatsın inşallah :) sonrası ise plesenta çıkışı of bekle bekle çıkmıyor sonra sıcacık akıp gitti o da yaşlanmış ve bebeğim kakasını yapmış doktor iyiki daha fazla beklemedin diyor 🤲🏻 Dikiş kısmı beni baya zorladı iri bir bebek doğurdum ve çok yırtılmam oldu içerdekileri saymıyoruz dışardan 6 dikişin var dedi doktor. 2 ye 5 kala girdiğim doğumhaneden 26 haziran saat 02:17 de kızımı kucağıma aldım hamdolsun. Dikişlerim bitikten sonra 03:00 da odama çıkıyorum ve bir kahraman gibi karşılanıyorum bu an da çok güzeldi 🙈😊 kızımı getirdi ebe emzirdim hemen tuttu nasıl çekiyor aç doğmuş bebişim 😀 tavsiyelere gelirsek şakın söylenilenlere inanmayın her aşamada derin nefes alın ve başarabilirim diyin kendinize güvenin inanın kadının fiziki yapısı uygun olmasa doğuramaz zaten Allah ona göre bir yapı ile bezemiş kadını ben çok kutsal bir şey bu neden erkekler değil de kadınlar diye düşünün ve asla korkmayın siz bi kahramansınız 👍 depend evet çok kurtarıcı alın mutlaka ama hasta bezi de muayene esnasında çok iyi oldu cırtları açıp rahatlıkla baktılar ebeler. İkisi de lazım bence. Biberon alın kızım sarılık oldu çok lazım oldu bize. Zıbın alt üst bez kesin çok olsun yanınızda çok kaka yapıyor bebeler batırabiliyolar:) biz ikinci günden sarılık olduk ne olacak belli değil mavi ışık aldı kuzum bi gün daha kaldık o yüzden ihtiyaç olmaz demeyin pijama alın yanınıza yedek olsun lohusa kadın çok terlermiş aynen öyle şapır şapır terliyorum. Benimhikayemde bu kadardı Allah isteyen herkese versin inşallah çok şükür benim hikayemde yazıldı 🥰❤️❤️