Herkese merhaba:) Nasıl başlayacağım inanın bilmiyorum. Ben bu uygulamayı hamileliğimin 7.haftasında indirdim. Bir sürü doğum hikayesi okudum burda. Kendi kendime bende yazabilecek miyim doğum nasıl olacak vs. Aklından bir sürü şey geçiyordu. Rahat bir hamilelik geçirdim. Bulantı ağrı yorgunluk vs hiçbirşey yaşamadım. Işlerimi son ana kadar hep kendim yaptım çok hareketliydim. Kontrollerime gidip geliyordum. Herşey normaldi bebegimin gelişimi falan. Ama plesenta kalınlaşması olduğunu doktorum oerinatolijiye yonlendirince öğrendim. Genetik rahatsızlık vs dendi. Amniyosentez önerildi yaptırmadım. Bebeğim gelişimini sürdürüyordu kilosu boyu herşey normaldi. 38+1 haftalıkken doktorum yatis verdi. 39 haftalıkken doğumumu başlatacağını söyledi. 4 gün hastanede yattım hergun nst ye bakılıyordu. Sancim yoktu bebegimin kalp atışları da normaldi. 10 haziran Çarşamba günü vajinal muayene oldum suyum fln normaldi. Daha sonra çatı muayenesi yapıldı çok kastım kendimi orda. Vajinal doğum olacağı kesinleşti ve perşembe günü doğumum başladı. Kendi sancim yoktu. Ilk önce rahim yumuşaması için bişey takıldı.6 saat o bekletildi. Lavman sonda fln yapıldı. Daha sonra suni sancı verildi aksam 6 da. 4 saat suni sancıdan sonra kendi sancim başladı. Akşam 10dan gece 1′e kadar sancim geldikce eğilip kalktım belimden saga sola dairesel hareketler yaptım. Açılmam hızlı oldu sayede. Devlet hastanesinde yaptım doğumumu ben sancılarımi yatarak geçireceğimi düşünmüştüm ama doktorum hemşireler çok iyilerdi hep destek oldular sağolsunlar. Saat gece 12 buçuk gibi yine sancim geldi ve açılmaya baktılar. O arada suyum geldi birden .9cm açılmam olduğunu ıkınma hissi gelirse ıkınmam gerektiğini söylediler. Ikınma hissi geliyordu ıkınıyordum yine ayakta. Sonra çatala çıktım ve 3 kere ikindim. Bebegimin kafasını hissediyordum ve 4. Ikınmamla kizimin çıkması bir oldu. Doğumum çok kolay oldu beklemedigim kadar. Çok şükür sağlıklı bir şekilde kucsgima aldım kızımı. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin. Allahım sizlere de kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah guzel hamişler:)))