40+3 te ha doğdu ha doğacak derken hiç beklemediğim anda gelen kuzum Eylül.
40+3 de artık doğması için sabırsızlanıyorduk. hamilelgim çok çok zor geçti. İlk 6 ay Kusmaktan bitkisel hayatta gibiydim hiç hareket etmedim. Son üc ay virüs geldi dışarı çıkamadım o kadar hareketsiz bir hamilelik geçirdim ki normal doğum yapabileceğime olan inancım hareketsiz hamilelelerin çok zor doğuracağı Hikayeleri yüzünden Bitmek üzereydi. Hatta sırf doğumum çok zor olacak inancım yüzünden özel hastanedeki doktorumu değiştirip normal doğumu çok destekleyen devlet hastanesinde bir doktora devam ettim son ay. Çünkü Saatlerce sancı cekecegim ve acıya dayanamayıp Sezaryen isteyeceğime emindim ve devlet hastanesinde yapmazlar diye düşünüyordum. Neyse fazlaca uzattım. 24 Haziran akşamı kardeşimle yürüyüşe gittik. Gece 11.30 gibi eve geldim uzandım tv izliyordum içimde pat diye bir ses duydum. Sonra sıcak sıcak Birseyler boşaldı. Suyum gelmiş olamazdı. Bu iste bir terslik vardı moralim çok bozuldu. Onca kitap okumuştum herseye bakıştım önce sancım gelecekti sonra nişan sonra su. Sancımı evde cekecektim ne sancım var be birsey suyum boşaldı evde beklemekte tehlikeliydi. eşim çok panik yaptı benim moralim bitik artık hersey daha zor olacak eminim. Neyse devlet hastanesine gittik muayene etti açıklık 1 cm. İlk doğumunsa sabaha kadar olmaz hatta öğleni bile bulabilir dedi. Annenle eşin gitsin sen sancı odasında cekeceksin ben sok ödüm kimse mi olayamayacak dedim. Normalde alıyoruz ama salgın dönemi olduğundan kesin talimat var kimseyi alamıyoruz dedi ebeler çok yalvardım çok da iyi niyetliydiler ama asla ben tek soğuyamam dedim. İmza atıp çıktık eski hastanemin yolunu tuttuk. Hemen ebe kontrol etti ve sok oldum yarım saatte açıklık 4 cm olmuş. Ama sancı yok yatırdılar hemen Nstye bağladılar sancı yok. Kalktım dolanmaya başladın saat 2 gibi hafif hafif bel artısı başladı tekrar muayene 5 cm olmuş. 3 gibi sancılar bir sıklaştı asla beklenen gibi yarım saatte bir saatte bir değil geldi ve bir daha gitmedi adeta Hızlandırılmış bir program da doğum yapıyor gibiydim. Kolay mıydı değildi. Ama denilen kadar da imkansız değildi. Zaten kendiliğinden ilerleyen bir süreç sürece müdahale etmek imkansız kontrol etmek daha da imkansız. Akışına bırakmak gerek. Bende öyle yaptım sonra tabi anne yapamayacağım anne sezaryen olayım falan dedim ama doktorda gece olduğundan orada değildi beni takan kimse olmadı dualarla yalvarmalarla 4.30 de Tekrar geldi ve haydı 8 cm olmuş doğum haneye dedi. Nasıl dedim oldu mu evet gidiyoruz dedi ebe. Sonra asagıya indik inanılmaz bir ıkınma dürtüsü geldi Doğumun en zor Komsu ne derseniz ilki o çok sıklaşan gitmeyen ama sanırım bir saatten uzun olmayan doğum sancıları ikincisi de o ıkınma dürtüsü. Güzel olan tarafı o geldi mi doğum bitmek üzere demek. Doktor o arada geldi çok güçlü ıkınma da çıkacak basını görüyorum dedi Gerçekten de iki kere de çıktı. Zor muydu çok koşa bir andı zor olduğunu hatırlıyorum ama çöl koşa olduğunu da hatırlıyorum. Bir an çok zorlandım o Arada omuzlarımın çıktığını tahmin ediyorum saate baktım ve 5 te artık hiçbiryer hissetmiyordum. İçimde büyük bir bosalma hissi. Suni sancı almadım çok şükrediyorum. Kesi oldu ki bu bence doktorumun işine geldi. Ne keserken ne dikerken hissetmedim. Ama o dikilme hissiyatı. Beni çok etkiledi. Gördüğüm için çünkü igne bu hayatta en korktuğun şey belki de ondan 😊 size not olarak benim gibi gecikmiş bir doğum ise eşimle bir gece önce son çare olarak cinsel ilişki denedik o mu ise yaradı bilemiyorum. Doğumumun bu kadar kolay olmasıne etkisi var mı bilemedim ama Meryem ana otu ve merhem süresi onu yaptırdı annem bir akrabamıza doğum başlar başlamaz. Gerçekten de jet hızında bir Doğum yaptım. Darısı basınıza aşlah hepinizi kurtarsın. Bir daha olsa normal yapar mıydın derseniz İlk gün asla 3.ümcü gün belki.sanırım bir ay sonra cevap evet olur.