Yalnız ısrarla kadıncağızın anlatmaya çalıştığı şeyi anlamayıp enteresan bir şekilde devlet hastanesini savunmaya çalışanlar var. Kadın burda muayene ettikleri için değil olumsuz gördüğü bazı şeyleri yazmış. On kere de yazdı. Burda herkes biliyor neyin ne olduğunu. Ben özel hastaneye gidiyorum. Kolay değil o muayene parasını denkleştirmek. Tahlillerim için devlet hastanesine gidiyorum. Sinirden ağladığımı biliyorum. Hamile halimle 2saat boyunca tahlil için sırada beklediğimi, sorduğum soruya insan yerine konulup cevap alamadığımda mal gibi kalışımı, devlette doğum yapan tanıdıklarıma söylenen lafları(burda hiç yazılacak şeyler değil) biliyorum. Ertesi hafta muayeneye gittiğimde evet beddua etmiyorum ama dua ediyorum. Allahım sen devlet hastanesine kimseyi düşürme, insanlara insanca muamele göreceği bir bütçe ver diyorum. Evet yoğun çalışıyorlar, evet iş yükleri ağır... ama bunun faturası bize mi kesilecek? Her şeyde bi savunma pozisyonuna geçmeyin bir kere de, kimse hastanelerinize laf etmedi merak etmeyin.