Ellerimin değdiği en güzel şey, burnuma gelen en güzel koku, Rabbimin en güzel hediyesi. Pamuk kızım Asel Fâtıma hoşgeldin hayatımıza🎈🎈 40+4 e kadar bekledik ama kızım kendi gelmek istemedi. Suyumuzda biraz azalmıştı bu yüzden suni sancı ile normal doğumu denemeye karar verdik. En başından beri normal doğumu çok istiyordum. Kendimi hep buna hazırlamıştım. Ama hesaba katmadığım bir şey vardı, hayat planları sevmez.. Sabah 6 gibi yatışım yapıldı. ilk işlemlerden sonra suni almaya başladım. Asla korkulacak bir şey değilmiş. Zaten dozu yavaş yavaş veriyorlar. Biraz verdildikten sonra doktorum geldi ilk muayenemi yapti ve 2 cm aciklik olmustu bile. Süper💪 Aksama kalmaz dogurursun dedi. Dozuda artiralim dedi. Dozun artmasindan kisa bir süre sonra nst ye bağlandim. Ve kızımın kalp atislari düsmeye basladi. Hemen suni kesildi, biraz bekledik. Bu arada kendi sancilarimda baslamisti. Düzenli kasilmalarim geliyordu. Tekrar nst, tekrar kalp atisi düşüşü. Biraz bekleyip tekrar dozu düşürüp denedik kalp atimi normal. Yükselttik ama olmadi. 3 kere deneyip hepsinde kalp atımı düşünce sezeryana dönüş yaptık. Kahvaltı yaptigim icin biraz bekledik.Sonrasi benim icin cok zorlayiciydi. Çünkü sezeryandan çok korkuyordum. Kendimi hep normale hazirlamistim. Ikınma dersleri, nefes hareketleri vs. Ama sezeryan hakkinda en ufak bir fikrim yoktu. Çok ağladim cok strese girdim. Ama sonunda kizima kavusmak vardi. Spinal anestezi ile kizima kavustum. Onu ilk gördüğüm an herşeyi unutmuştum bile. Ne spinal, ne sonda, ne başka bir şey. Inanin hiçbiri can acitici islemler değil. Sadece ben çok stres yaptigim icin taşikardı oldum ve kendi odama çikmam çok uzun sürdü. Ama bu tamamen sizin elinizde. Ne kadar sakin kalirsaniz asagidaki islemleriniz o kadar kisa sürüyor. Evet spinal etkisi geçince ilk yürüme kısmı zor. Ama orda sizi bekleyen minik varken zaten o acıyıda çok umursayamıyorsunuz. Asla dayanilmayacak ağrilariniz olmuyor, zaten ağrı kesiciler hissettirmiyor bile. Kısmetimde kızıma böyle kavuşmak varmış, şükürler olsun ki sağlıkla kavuşabildik🙏💕 Hep dua ettim, dua istedim, dua aldım.@Sermec27 başta olmak üzere forumda hikayesini okuyup zihnimde kalan ama şu an isimlerini bilmediğim herkese kalbi annelik için yanan herkese dua ettim. Rabbim kimsenin kucağını boş birakmasin🙏🙏 Burdan da çok güzel şeyler öğrendim.Benim de belki faydam olur tavsiylerimle
*ilk yürüme sonrası mutlaka her saat başı yürümeniz lazım daha çabuk iyileşmek için.
*Hastaneden çikmadan emzirme danismanindan emzirmeyi öğrenmeniz eve dönüşte işinizi kolaylaştirir.
*Mutlaka evde mamaniz hazir bulunsun, bebeğiniz aç kalmasın ilk gece zor olabiliyor.
- Hastaneye o kadar takım götürmeye gerek yokmuş, ben çoğu eşyami kullanmadim.
- Yaninizda size en cok yardim edebileceginiz kisi olsun. Duygusal dusunup esiniz tercihiniz olmamali bence. Ben ablamla kaldim iyiki de o kalmis. Cok yardimci oldu.
- Süt için bol bol emzirmek lazım benim 3.günün sonunda gelmeye başladı ama hep emzirdim arada mama verdim sarilik olmasin diye.
- En önemlisi sakin kalabilmek.
Rabbim herkese içinden geçen doğum şeklini nasip etsin, herkes yavrusuna sağlıkla kavuşsun insallah 🙏💕