Merhaba Tunceliliyim 30 sene istanbulda 2 sene izmirde yaşadıktan sonra, eşim tuncelide çalıştığı için yaklaşık 6 aydır tuncelide yaşıyorum. Ben Tunceliyi çok severim fakat içinde yaşamaya başlayınca bazı şeyleri daha net görüyorsunuz, memleketim diye kayırmadan anlatayım.
Evet Tuncelide ev sorunu var ben bu kadar fırsatçı insan ilk defa görüyorum. Polis lojmanları yıkılınca polisler ev arayışına başladı ver bir çok yer doldu bunu fırsata çevirdiler 600 tl edecek 20 yıllık evlerin kirası evlerin kirası 1000 tl’ye yeni evlerin kirası 1300/1500 arasına çıktı..
Dedikoduyu çok severler küçük bir şehir oldugundan herşey hemen duyulur.
burada pazar yok sebzenizi marketlerden almanız gerekiyor izmirde domates ⅔ tl iken burada 8 tl. Esnaf ayrı fırsatçı herşey piyasanın üzerinde satılıyor. Migros yerel marketlerden ucuz diyeyim daha açıklayıcı olur.
Bunun dışında pekmezi, sütü, yapı doğal bulabilir sağlıklı beslenebilirsiniz.
oyle şık bir pastane, cafe olsun gidip oturayım diye hiç hayal etmeyin öyle şeyler yok olanlar da kalitesiz. Giyim alışverişi yapacak yer yok olanlar da ederinin üstünde o yuzden herşeyimi internetten alıyorum. Yazın buralar şen şakrak canlıdır izmirde gibi özgür giyinirsin kimse seni rahatsız etmez , bikinini giyip munzura girebilirsin, kapalıysan kimse senin inancına karışmaz , kışın el ayak çekilince hiç birşeyin tadı tuzu kalmaz oldukça sıkıcı bir yere dönüşür.
Doğası muhteşemdir , doğayı seviyorsanız şehre çok yakındır manzara harikadır, dağlar şahanedir. Spor faliyetleri yapabilirsiniz. Kafa dinlemek isterseniz kendinizi hemen soyutlayacak bir yer bulabilir bisiklet sürebilirsiniz. Müzikli restorantları var . Cocugunuzu doğada ve çok dikkati dağılmadan yetiştirebilirsiniz eğitim seviyesi çok iyi ama ergenlik dönemi için çok tehlikeli bir yer.