İsmin doğusu batısı mı var ben anlayamıyorum ya ? Doğu da yaşayınca koyabilirsiniz ama batı da yaşıyosanız koymayın çünkü çocuk duygusal olabilir ? Nasıl bi zihniyet ki bu isimleri bile memleketine göre ayrıştırdınız ? Temel ismini sadece karadenizliler mi kullanıyor ? Baran ismini sadece doğulular mı kullanıyor ? Ya da berk, can, bartuğ isimlerini yalnızca batı da yaşayanlar mı kullanabiliyor ? Nasıl bir algıdır bu ? Yapmayın önce insan olabilmeyi becerin isim derdiniz sona kalsın.

Deniz Rodin olsun.
Çok fazla Deniz var, karışmasını engeller. Rodin de değişik bir isim olduğu için anlaşılamayan bir yer olduğunda da Deniz’i kullanır.

Ben de nadir isim koyuyorum, yanına bir tane de genel isim seçtik.

seydaau ben de size katılıyorum. Çocuklar küçükken çok acımasız olabiliyor kaldı ki büyüklerde tamam ırkçılık tabiki kötü bir şey ama ne ülkemizde ne de dünya da bitmiş değil, görüyorsunuz Amerika nın halini. Bencede eğer doğu da yaşıyorsanız koyun ama tayinci iseniz falan bence de koymayın. Haa insanlar kökenine anlamına bakmadan mila flan koyuyorlar o da rus ismi mesela ,rus kökenli yani bilemedim.

Sevdadeniz_ rodin kuzenimin oğlunun ismi ilk onda duymuştum ilk başlarda farklı geliyodu ama şimdilerde pişman daha düzgün isim koysaydım arkadaşları garipsiyor falan diyordu

Arkadaşlar verdiğinizi cevaplar için çok teşekkür ederim ☺️ Düşüncelerinizi gözden geçireceğiz eşimle birlikte 💚

Dalga geçerler diye kesinlikle düsünmeyin eger öyle düşünürsek cocugun o zaman ömrü boyunca her yasta dalga gecilir mi diye hesaplanip oyle isim koymamiz gerek en basitinden lise de kumsal adında arkadasim vardi ve erkekler kumsala uzandim falan diye dalga geçiyorlardi evet hos bir durum değil fakat ben burada cocukda suc aramam ona o terbiyeyi verememis aile de ararim suçu ben oğlumda taha dedim esim kuzey dedi ikimizinde gönlü kalmasin diye kuzey taha koyduk adını sizin de esiniz tek basina rodin olsun diye diretmiyor sizi de düşünüp deniz rodin olsun diyor bence sizde esinizi düşünüp ikinizinde gönlü kalmasin diye deniz rodin koyabilirsiniz ki kulagada hos geliyor ikisi birlesince tuhaf durmuyor :)

Sevdadeniz_ Deniz ismi daha hoş. Bir de net olmayan isimleri sevemiyorum ben çocuk ilerde Rodin diyecek anlamayıp “ne” diye soracaklar her seferinde ismini iki kez söylemek sorunda kalacak ama Deniz ne kadar net 🙏🏻

Sevdadeniz_ rodin ismini genellikle doğulular koyar eşiniz sanırım doğulu. Ama isim de çok güzel olduğu kadar anlamı da çok güzel. Rodin anlamı Aydınlatan ışık demek iki isim koymaya karışmıyosa bence iki isim koyun seslenirken de mutlaka iki ismiyle seslenin ilerde zaten ismini kendi seçer yada ikisini de kullanır

Bence kulaga çok hoş geliyor hem farklı bi isim:) deniz Rodin koyun ikinizin de gönlü olur☺️

Sevdadeniz_ deniz daha güzel ama zevk meselesi tabi. Orta yolu bulmaya çalışın bari:)

Keşke Doğulu görünmekten korktuğumuz kadar Batı özentisi olmaktan korksaydık…

Mila, Alina gibi isimleri normal karşılıyorsak Rodin ismi çok daha normal.
Rodin en azından bu topraklardan çıkmış bir isim. Mila, Alina ise Rus topraklarından.

Jamunakya doğulu diye bas bas bağırıyor nedir yaa ? Doğulu olsa ne olmasa ne ? Hepimiz bir bayrağın altında kardeş değil miyiz ? Irkçılık yapmayın !!