Mgizema Zor geçen hamileliğiminde sonuna geldim Allaha şükür. İlk 3 ay mide bulantısı ve yangınıyla mafolmuştum. 4. Aydan sonra bulantılarım geçti Ama bu seferde kalça kemiği pelvis kemiği ağrısıyla yaşadım. Son ayımda ise iyice çekilemez bir hale gelmişti ağrılarım ne yürüyüş yapabiliyodum ne yatabiliyodum ne gezebiliyodum. 9 ay boyunca kontrollerime Gazi tıp fakültesinDe profesör hocaya özel hastası olarak gittim. 36. Haftamda İlk çatı muayenem yapIldı ve çatımın normal doğum için uygun olduğu söylendi. Sonra 38. Haftamda gittim ve yine çatı muayenesinde 1-2 cm açıklığımın olduğunu ama bebeğin kafasının büyük olduğunu pelvis kemiğine dayalı olduğunu söyledi ve sezeryan teklif etti ve ben kabul etmedim bir hafta sonra tekrar gel o zaman dediler. 39. Haftamda ise 2 kere gittim ilk gittiğimden bigün önce nişanım gelmişti ve doktor sen bu hafta Normal doğurursun gayet Güzel dedi ve 2 gün sonra tekrar gel dedi. Son gittiğimde ise bebeğin kafası Çok büyük pelvise sıkışmış senin çatın dar sen asla normal doğuramazsın hemen yatış veriyorum sezeryana dedi. O kadar sinirlendim ki doktorla kavga etmemek için kendimi zor tuttum. Bir öyle söyleyip bir böyle söylemeleri tüm güvenimi sarstı. Ben yine sezeryanı kabul etmedim ve bana dedikleri şu oldu iyi o zaman suniyle doğumunu başlatalım ama sonu sezeryana dönecek dediler ve yine yatış verdiler bende yatışı kabul etmeyip evime geldim. O kadar psikolojimi bozmuştular ki sürekli ağladım allahın cezaları. Hocanın özel hastası olduğum için birde sezeryan doğumuna da ekstra ücret alıcaklardı ve sırf bu yüzden beni sezeryan diye darladılar. Ben kafama koymuştum ne olursa olsun Sonu sezeryan bile olsa asla gazide doğurmayacaktım. Ve şehir hastanesinde bir sürü doktora gittim 39 haftamdan itibaren ve hangi doktora gözüktüysem çocuğun kafasının büyük olmadığını çatımın normal olduğunu ve normal doğuma uygun olduğumu söylediler ve kendi sancılarımı beklememi söyleyip eve geldim. Ama öyle bir tedirginim ki GaziNin korkutması yüzünden ya çocuğa birşey olursa korkusuyla Geçti son haftalarım. 41+0 olmuştum geçtiğimiz cuma günü (19.06.2020) kontrole geldim ve doktor hemen yatış verdi. Ne kendi sancım vardı ne de suyum gelmişti. Birde haftasının ileride olması sebebiyle çocuğun suyu azalmıştı. Cuma günü yatışım yapıldı. Doğumhaneye girdim o kadar konforluydu ki herkese tek kişilik odalar platesinden tut jakuzisine kadar herşey var odada Allah devletimizden razı olsun. Normalde zaten 2 cm açıklığım vardı ve doktorların çatı muayenesi sayesinde bu açıklık 3 cm kadar ulaşmıştı. Bir kaç saat kendi sancılarım beklenildi fakat suyun da azalmasından dolayı daha fazla beklemeyip rahim yumuşatıcı ilaç verildi alttan bu ilaç sayesinde hem kendi sancılarım başladı hemde açıklığım artmaya başladı 7 cm kadar kendi sancılarımla devam ettim sonra sancılara dayanamayınca duşa girdim sıcak suyun altında yarım saat bekledim. Bu hem açılmaları hızlandırdı hemde sancılar kolay geçti. Sonrasında doğumu hızlandırmak için suni taktılar. İşte burdan sonrası benim için film koptu. Böyle sancılar olamaz nefrs alacak mecalim kalmadı. Ezgi isminde bir doktor sürekli Benimle ilgilenerek doğuma direk kendisi müdahil oldu ve her sancım geldiğinde kendisi de eliyle vajinama destek olarak açılmayı hızlandırdı Allah kendisinden bin kere razı olsun o olmasaydı ben asla normal doğuramazdım. En sonunda ıkınma safasına geldik ve o kadar çok ıkındım ki bağırsağım dışarı çıkmış. Elleriyle geri ittiler. Sonra bebeğimi verdiler kucağıma öyle güzeldi ki. Bebeğimi verdiklerinde yaşanan rahatlama hissiyatını ben yaşamadım çünkü plasentam rahime yapışmış. Ve ters bir durumda rahimimi kaybedebilirmişim. O kadar profesyonel bir ekip vardı ki bu sıkıntılı durumu bile güzelce atlattılar. Ve bu plasenta yapışıklığı sebebi de gazideki doktorum yüzündenmiş aşırı akıntılı bir hamilelik geçirdim ve gazideki doktora söylememe rağmen bunun normal olduğunu söyleyip bir tedavi uygulamadı ve bu yüzden de plasenta rahim duvarına yapışmış. Allaha şükür sıkıntılı bir doğum yaşasamda kızımı kucağıma aldım ve hemen aynı gün ayaklandım. Ankara’daki gebelere tavsiyem sakın gaziye gitmeyin önüne geleni sezeryan yapıyolar uğraşmamak için. Resmen benim psikolojimle oynadılar. Kızım ise maşallah çok iyi 15 saat sancıdan sonra 20 .06.2020 10.10 da kucağıma verdiler. ne kafası büyükmüş ne de kafa pelvise sıkışmış. Gayet güzel bir şekilde doğdu. 3580 gram 48 cm. Şuan 3 günlüğüz ve göğüslerim yara olduğu için emzirmede zorluk yaşıyorum tavsiyeleriniz varsa dinlerim. Aşırı uzun yazdım kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Doğum yapacaklarada allahtan kolaylık diliyorum rabbim yardımcınız olsun sağlıcakla bebeklerinizi alın kucağınıza..
Meriwa Mgizema şükür canm sağ sağlim allah kurtarmış tekrar hastaneye gidersen hemşire huriye hanım var gebe okulu sorumlusu emzirme konusunda yardımcı oluyor emzik biberon önermiyorlar ama sütünü sağıp kaşıkla verebilirsin yada biberon tercihini anne göğsüne yakın olanla verki o refleksi gelişsin cnım hastane kısmına gelirsek herkesin şans işi ben ordan takipliyim çok güzel yapılmış kadın doğum binası sistemi oturmuş keşke ilk zamandan gidebilseydiniz
KurtBilgee Mgizema öncelikle Rabbim kizinizi saglikla buyutmwyi nasip etsin insallah .bende sehir hastanesine gitmek istiyorumda doktorlari nasil kac gun kaldiniz yaniniza refakatci aldilar mi veya dogumdan sonra esiniz yaniniza gelebiliyor mu birde odalari kac kisilik siz ozel oda mi tuttunuz
Denizlila00 Mgizema sağ salim kurtulmuşsunuz çok şükür . Allah bebeğinizi size bağışlasın . Bi sorum olacaktı benimde hamileliğimin başından beri akıntımvar sarı yeşil sizin nasıldı acaba
Guneskizim_ Mgizema Gözünüz aydın ben de şehir hastanesinde takipliyim 1 gün mü kaldınız hastanede ve hiç kimse çıkana kadar göremedi mi sizi acaba
Mgizema Meriwa aslında ilk zamanlarda gitmiştim ama gazideki prof diye şehirden vazgeçmiştim keşke etmeseymişim.
Mgizema KurtBilgee doğumhaneden servisteki odama kadar hep tek kişilik özel odada kaldım. Koronadan dolayı refekatçi alınmıyor ama hemşireler doktorlar yeterince ilgililer. Şehir hastanesinde normal doğumu Herkese tavsiye ederim ama sezeryan olursa refakatçisiz biraz zorlanılabilir.
Mgizema Denizlila00 benimde sarı yeşildi ve mutlaka doktora gidip tedavi olun çok sıkıntılı bir durum plesanta yapışıklığı yaşamasanız bile normal doğum esnasında atılacak kesilerin dikişinin atılmasını engelliyor. O yüzden mutlaka doktora gidin.
Mgizema Guneskizim_ cuma ikindi yatış yaptım O gece sancıları çekip kaldım sabah doğum oldu o gece de kaldım pazar öğlen çıkış verildi. Toplam 2 gece kaldım. Ve hiç bir yakınımla görüşemedim. Eşyalarımı falan hep görevliler getirip götürdü. Ama bu durum öyle korkulacak bişey değil kendiniz halledebiliyosunuz hemşirelerde yardımcı oluyolar.
Sevtug Mgizema ayy seninbadina çok sevindim bende baştan berinoraya takipliyim inş nasip se orda doğum yapcam boyle güzel şeyler duymak hastane hakkında beni sevindirdi çok tak ederim bitaraf bebeğin kıyafetleri falan eşyaların yanında mıydı tlf falan hani o kısımlar nasıl oldu buhara göğsün için garmastan krem öneririm aşırı memnunlar herkez ben baya araştırmıştım istersen al kullan hemen geçiriyormuş yarayi
Mgizema Sevtug şimdi beni doğumhaneye aldılar hemen üzerime doğum kıyafeti verildi üstümü değiştirip bir poşete koydurdular sonra poşeti ve çantamı telefonumu herşeyimi alıp aşağıda bekleyen eşime gönderdiler doğum gerçekleştikten sonra bana yeni önlük verdiler bebeğide hastane örtüsüne serip yeni odaya taşıdılar sonra eşimden bütün eşyalarımızı arayarak istemişler görevliler getirdiler.
Pamukeller Mgizema gazi de doktorunuz erhan mıydı? Bende bu olayın aynısını yaşadım sezaryen diye direttiler
Mgizema Pamukeller hayır Merih Bayramdı. Gazi standart belirlemiş herkesi sezeryan yapıyor. Siz sezeryanı kabul ettiniz mi?
Pamukeller Mgizema maalesef ettim Merih hocayı da tanıyorum, benim ki de erhandı, kafası büyük kanala sıkışır kolu çıkar dedi iri bebek dedi. Tehlikeye atmamak icin kabul ettim etmez olaydım mahvettiler beni çok acı cektim sezaryen çok Zor.
Pamukeller Mgizema 1 ay oldu dogum yapalı, benim Doğum yapacağım gün tam 12 tane sezaryen vardı hepsi de merih ve erhan hocanın hastalarıydı
Mgizema Pamukeller ya inanamıyorum banada aynı şeyleri söylediler peki gerçektende bebek iri miydi? Herkese bunları söylemedeki amaçları ne gerçekten anlamıyorım sezeryan ücretli diye mi ne için yapıyolar insanları zorla kesiyolar allahlarından bulsunlar 9 ay boyunca verdiğim muayene ücretlerini zerre helal etmiyorum. Merih hocanın ilgisizliği yüzünden az kalsın rahmimden olacaktım plesanta duvara yapışmıştı.
Pamukeller Mgizema 170 lira muayene ücreti her ay verdim 😒 700 lira sezaryen ücreti , bebeğim 3500 doğdu tam iri bebek değildi , bana çatı muayenesi bile yapmadı , yapın dedim bi şey farketmeyecek sezaryen öneriyorum dedi erhan hoca ve sonuç