minikmevaninannesi Sanslikedi17 insallah canım bazi ultrason cihazlari da eski olunca göstermiyor. Stres yapip üzme kendini insallah hersey yolundadir.
Myssr Sanslikedi17 anladım canım görürsün karından da inşallah küçük demekki bana da devletteki göremedm alttan baakym dedi snra o sırada gördü tmm dedi
Sanslikedi17 minikmevaninannesi bende öyle düşünüyorum cihazı iyi olan bir doktor varmış ona gidicem inşallah
zeyzey95 Sanslikedi17 sonra 11 haftalıkken gittim tekrar şimdi 20 olduk bi sorun yok çok şükür yani alttan görülmesi bi sorun olduğunu göstermez küçük olduğu için karından gözükmüyor vajinal ultrason normal ultrasona göre 1 hafta erken gösterir. Yani sende bir hafta sonra falan gitsen normal de görürdün kalp atışını duyduysan alttan üstten fark etmiyor yani canım canını sıkacak bişey yok 🤗
ElifffffffT Sanslikedi17 evet canım benim ki tam da öyle oldu kese vardı ama ultrasonda bebek görünmüyordu ve 6. Hafta falandık doktor alttan muane etti ve kalp sesini duymuştum bunun anlamı aslında geç döllenme yani bebek çok küçük ondan gözükmüyor birde bazı kadınların yağ dokusu karnı daha kalın olabiliyormuş o yüzden de ultrasonda görünmeyeblirmiş
Sanslikedi17 ElifffffffT kilolu değilim ama insandan insana fark ediyor iç karınla ilgili filan diyen de oldu
Zeynep_cagdas Sanslikedi17 canım pıhtılaşma olduğunu nasıl anladılar, gebelik öncesinde mi test oldun yoksa daha yeni mi test yaptılar. Hangi testle öğrendin?
Sanslikedi17 Zeynep_cagdas iki düşüğüm oldu art arda doktor genetik bölümüne yönlendirdi araştırma hastaneleri ücretsiz yaptığı için oraya gittim. Kürtajdan sonra hemen gidip yaptırdım. Sadece bir tüp kan verdim o kadar kromozomda baktılar.ordaki doktorlar hiç bir sorunum olmadığını sadece demir ve b12 eksik dediler ve yolladılar. Kadın doğumcuma da gittim oda bir şey demedi(devlet) sonra özele gittim meğersem pıhtılaşma sorunum varmış doktor hemen ilaç başladı. Burada ki bir hanfendi doktorun gerek görmemiş olabilir demişti ama en azından bana pıhtılaşman var ama gerek görmedim ilaç vermiyorum demeliydi. Tek doktorla kalma diye yazıyorum bunları.
Zeynep_cagdas Sanslikedi17 anladım canım, doktor büyük bir şans gerçekten, iyisine denk gelmek çok önemli. Peki gebeyken mi öğrendin canım, yani en son gittiğin doktor sana teşhil koyduğunda kaç haftalık gebeydin?
semasnky Sanslikedi17 çok haklısın aynı şeyi bende yaşadım o kadar test yaptırdım hep bana birşeyin yok dediler özele gittim pıhtılaşma için ilaç verdi
Sanslikedi17 Zeynep_cagdas gebeyken öğrendim 6+6da öğrendim sorunumu ve üzüldüm birşey olur diye ama tam zamanı dedi doktor kalbini görünce başlıyoruz dedi.
Semam Sanslikedi17 Bunun aynısını yaşadım 6+2 dim ama henüz doktora gitmemiştim lekelenmem olmuştu acile gittim kan tahlili aldılar sonucu çıksın ona gore konuşalım dediler. Sonra son yaptırdığım beta hcg den düşük bi rakam çıktı. Ultrasonda baktılar bise görünmüyo dediler. Üst kata kadin doğum doktoruna gönderdiler beni oda baktı düşük yapiyosun dedi bana ağlaya ağlaya helak oldum. 3 gun sonra normal randevum vardi daha önceden almıştım. Randevuya kendimi temizleyip gittim kesin kürtaja alincam düşüncesiyle ama ağlamaktan icim dışıma çıkmıştı o 3 gün gittim randevuya keseyi gördü bana boyle boyle denildi 3 gun once dedim. Musade edersen alttan muayene edim dedi kalp atışı varsa görürüz.. Musade ettim ve kalp atisinida olduğunu söyledi. Şuan Allaha şükür 37 haftaligiz 4 gun sonra doğumum var mucize gibi bişeydi benim icin gerçekten 🙏 o yüzden herşey olabiliyo alttan baktır derim varsa görünür zaten 🤗🤗
Sanslikedi17 Semam maşşallah mucize olmuş gerçekten allah size bağışlasın inşallah canım. Ben de baktırdım bugünde gittim üstten de gözüktü 😍