rodin123 Ozqe_tolqa arin İdil kızımın ismi. Şimdi tekrar hamileyim cinsiyetini bilmiyoruz ama yine kız olursa lisa olacak
MrvDmrkr Ecenaz345 okudum merak etme, hayatında islamiyeti nasıl yaymaya çalıştığı anlatılıyor masal gibi isimlerle oynadığı değil. Nihat hatipoğlu saygı duyduğum bir hoca değil o yüzden istediği kadar isimlerle ilgili demiş olsun beni ilgilendirmez, siz dinleyin.
icegul MrvDmrkr hac ibadetinde şeytan taşlama yerineve atılan taşlara cemre denir. Arama motoruna hacda cemre yazarsanız açıklamalı olarak anlatıyor 😊 herkesin şahsi tercihi tabiki karışma hakkımız yok. Sadece bilgimi paylaşmak istedim
Masalmom Ozqe_tolqa Kızımın ismi HİFA ❤️❤️ simdi ki gebeliğim henüz cok erken cinsiyet öğrenmek için ama kız olursa insallah HAFSA MEVA İSTİYORUM..
MrvDmrkr Ecenaz345 ismin anlamının ateş olmasının nesi kötü? Su isimli cocuk var toprak var ateş anlamı olunca niye kötü? Siz kafanızda kurmuşsunuz da kurmuşsunuz. Benim adım merve mesela çok uhrevi dimi merve sefa tepeleri vaay, anlamı ne? Çakıl taşı demek. Çokda isimde anlam aramaya gerek yok demek ki.
Didi6 MrvDmrkr Cemre isminin değiştirilmesi rivayet olabilir. Ancak Cemre gerçekten ateş parçası anlamına geliyor. Arkadaş söylediklerinde haklı. Herkesin kendi tercihi tabi hangi isim koyacağı. Ama ismin anlamını tamamen bilip öyle karar vermek mantıklı.
MrvDmrkr Didi6 su diye isim var, toprak var, nehirler yapraklar var ama ismin anlamı ateş parçası olunca mı kötüymüş? Peygamberimiz işi gücü bırakmış cemre isminin anlamı hoşuna gitmemiş onu cemile mi yapmış 😂
Didi6 Gkce0402 Tek anlamı o değil canım. Iyi araştırın. https://bebegimeisim.blogspot.com/2017/12/mira-isminin-gercek-anlam-ne.html?m=1