Gocmnn ya bu ismi post da görünce çok sevindim 🤗 kızımın adı Sarenur olcak inşallah 10 gün sonra kucağımda Allah nasip ederse ❤ kimseye isim beğendirmek zorunda değilsin canım. Ben sare ismini o kadar çok araştırdım ki biraz uzun olacak ama sana da anlatman istiyorum. Sare Hz. Ibrahimin eşinin ismi ve ibranice bir isim ama Allah tarafından da sevilen bir kişi yani şöyle anlatayım hz. Ibrahim sare hanımla evliymiş ve çocukları olmuyomus sare de çok güzel efendi bi hanımmış hz. Ibrahim ve sare hanım mısıra gitmişler ve firavunun bile dikkatini çekmiş güzelliği hatta hz. Ibrahim sınırdan geçerken sare hanımı sandığa saklamış güzelliğinden dolayı. Her neyse çok detaya girmicem. Sare hanım çocuğu olmadığı için hatice hanimi zevce olarak hz. Ibrahime getirmiş hz. Ibrahim ve haticenin ismail adinda oğlu olmuş. Allah da sare hanımın bu fedakarligindan dolayı sare hanıma 90 yaşından sonra ishak adında bi erkek evlat nasip etmiş.
Sare ısminin ibranice de anlamı prenses demek türkçe de atlayan zıplayan anlamına geliyomus bi de katıksız temiz anlamına geldiğini duymuştum. Ve şöyle soyleyim her isim Kuran da geçmek zorunda değil ramazanda mustafa karataş hocanın sohbetini dinliyodum bi kişi sare ismini sordu mustafa hoca da çok güzel ve koyulabilecek bi isim olduğunu söyledi. Mesela esra ismi aleyna ismi filan Kuran da geciyo ama anlamı manasiz olan isimlermis bunu da duymuştum. Benimde kızımın adının sonuna nur ekledik benim parçam olduğu için o yüzden ismi Sarenur olacak🌼 kim ne derse desin inşallah sare hanımın kişiliğini görgüsünü fedakarlığını alır bahtlari açık olsun inşallah 🙏💜