mertinannesii 33+2 yim ama doktorla bunu konuştuğumuzda 29 yada 28 haftalık olmam lazım. Gidişat için ben sormuştum doktora doğum şekli hakkında konuşmamız için erken mi acaba diye. Doğumu kolaylaştıran vs öneride bulunur diye. 😅 Direkt boyumh sorup “ben 1,60 altı hastalarıma sezaryen öneriyorum. Birde ilk gebeliğin olduğu için çok zorlanırsın. Ha normal doğuramazsın demiyorum buraya 1,80 gelip normal doğuramayanda var ama…” dedi ve bir kaç risk sıraladı bebeğin omzunun takılması yada kanala sıkışması vs. Haliyle benim moral yerlerde tabi. Ben normal doğumu denemek istiyordum dedim çünkü sezaryen hiç aklımdan geçmiyordu ve çok kötü oldum. Olası riskleri kabullenirsen tabiki deneyebiliriz dedi. Şu an için belli değil ama kendimi hazırladım. Allah nasip etsin kızım sağlığıyla gelsin yeter. Etrafımda normal doğum yapıp çatısı boyu uygun olup psikolojik vs sebeplerle zorlu normal doğum geçiren ve bebeği ve kendisi tehlikeye giren yaşanmış şeyleri duyunca oluruna bıraktım. Gerçekten her şeyin doğasına uygun seyretmesi taraftarıyım ama burada en önemli şey hekimine olan güven. Kendini ifade ettiğin ve onu seni anladığını düşündüğün sürece sen sadece evladına kavuşmaya ve sonrasına odaklan. İnsan yürürken yada başka bir şekilde düşüp çok daha ağır operasyonlar geçirebiliyor. Biz anne olacağız ve bu ne şekilde olursa olsun karnımızdaki can bulduğu andan itibaren kısmen gerçekleşmiş bir şey. Ona nasıl kavuştuğumuzun şekli bunu değiştirmiyor. İnşallah hayırlısıyla yavruna kavuşursun. 🥰