Senaayyildz Merhabalar, 8 haftalık gebeyim 2 hafta önce kan testlerimde tirodim 3,75 çıktı gebelikte yüksek bir rakammıs hala doktors gözüküp bi ilaç almadım Perşembe günü gidicem inşallah bebeğime bi zararı olmamıstır
Derya2405 Senaayyildz ayni sorun bende hala var 38 haftalik hamileyim benimki genetik cikti ilac verdi levetron diye gramajları var sabahlari ac karnına bi tane iciyorum hic bi sıkıntı olmadi bebegimde ben 75 mg kullaniyirum degerlerine gore ilac veriyolar duzenlu olarak kullaniyorsun
Elfbyrm Senaayyildz benimde 3.200 çıktı ama dahiliye doktoru ilaclik bir durum olmadığını söyledi.Tabi referans aralıkları hastanelere göre değişiyor
Cgdm0 Senaayyildz vanım 6.8 çıkmıştı benım ilaçla duzelıyo ama duzenlı kullanman lazım şimdilerde 2.7 falan cıkıo ama hala ilaca devam edıyorum
halime21 Senaayyildz iki haftadır o değerde neden gitmediniz ki bebeğe zarar verebiliyor bende tiroit hastasıyım ilaçlarımı ve aylık kontrollerimi hiç aksatmadım bence sende aksatma iki haftada o değer daha da yükselmiş olabilir
minnakkoalammm Elfbyrm kesinlikle bir an önce doktorunuzla görüşmelisiniz aynı sorun bende de oldu dahiliye doktorum 3lük değer için ilaca gerek duymadı kadın doğum doktorum 2.5 altına düşmezse gebe kalma dedi şükür ilaçla düştü. Şu an 6 haftalık gebeyim ve doktorumun ilk baktığı şey troid oldu mutlaka baktırın.
Ednrrr Elfbyrm dahiliye değil endokrinolojiye görünmelisiniz gebelerde referans aralığı farklı 2,5 altında olması gerekiyor T4 hormonunuz nasıl çıkmıştı?
Babyy1S Elfbyrm benmki de 3küsüre düştü doktorum ilacın dozunu yükseltti başka doktora sorun mutlaka ilac verir ve normali 2.5 altıdır bu her yerde böyledir dikkat edilmezse yükselir
Elfbyrm minnakkoalammm oda dahiliyeye topu atmıştı.Dahiliyede gerek yok deyince gitmedim bende bir daha 😞
Gamze_S Senaayyildz troid problemi bende de var. Ama tedavisini aksatmamalısın her ay kan veriyorum ben ilacımı da test sonucuna göre düzenliyor doktor. Mutlaka doktora görünün
fosforlukalem Senaayyildz tiroid sorunu yüzünden riskli gebelik grubundayım ve her ay sağlık ocağından arayıp kan tahlili için çağırıyorlar. 6. haftada başladım kullanmaya, 31. haftadayım. Bu tarz sağlık konularını ertelemeyin lütfen
M-d-a Bende gebelikte troit sorunu yaşadım duzenli kontrole gidip kan sonuclarina gore ilacin dozu degişiyo. Doğum yaptim ve direk bebeğin de troidine bakıldı çok önemli kesinlikle.beklemeden bi doktora görünün.
Ednrrr Elfbyrm T4 normal o zaman ama tekrar bi tahlil yaptırın ayda bir kontrol isteniyor genelde tsh yüksek olmaması lazım gebelikte
Evita Senaayyildz şöyle ki, 2 hafta uzun olmayabilir fakat ilaca bir türlü başlamadığınız için o değer giderek yükselebilir. Kronik tiroid hastasıyım kaç katına kadar yükseleceği hiç belli olmuyor. O nedenle bir an önce doktorunuza görünüp başlayın hapa.
Gunsss Benim gebelikte 2.7 çıktı hemen ilaca başlattı doktor gebelikte tiroid bebeğin zeka gelişimini doğrudan etkiliyormuş ihmal etmeyin hemen doktora danışın ilaç başlar muhtemelen
Elifdoan Senaayyildz bebekte zeka geriliğine yol acabiliyor, veya düşük, seni korkutmak istemem ama neden hala doktora gitmediniz ihmal edilmemesi gereken bir konu
Sngl2020 Ben doktoruma sordum evet düzeltilmesi gereken bir değer ama en yakın zamanda ya doktorunuzdan yada endokrin bölümüne gidin korkmayın bana da zeka geriliği gibi şeyler söylediler doktor gebeliktede cıkabiliyor önlenebilen be kontrol altına alınan birşey içinizi ferah tutun
Sngl2020 Hamilelerde referans değer tsh 2,5 üst sınır ama bu bebeğinize direk zarar vercek diye birşey yok en yakın zamanda doktorun verdiği değerle düzeltebilirsiniz stres yapmayın genetik değilse hamilelikte içtiğiniz yapay hormonla kontrol altına alınıyor genetiksede ömür boyu düzenli ilaç kullanıyorsunuz tek fark o içinizi ferah tutun ve bi kadın doğumcu yada bi endokrin doktoru bu durumu çözer dahiliyeden uzmanlık gerektirdiği için sevk açmanız gerek ve araştırma hastanelerinde bu bölüm oluyor iyi günler allaha emanet olun
ozgei 2 tane kaybım var ikisinde de gebelik öncesi tsh 1.4-1.5 iken gebelik 5. haftasında 2.7 çıkmıştı. t3 ve t4 normaldi. sonucun normal olduğunu söylemişti doktorum. tiroid hastalığım yok. bu değerden kayıp olur mu?
Mavilipembeli Senaayyildz benimde 4.7 idi dahiliyeye gittim ama çok önemsemedi sonrasında endokrin bölümüne gittiM hamilelik sonuna kadar tiroit ilacı kullanıcaksın her ay da kan verip kontrole geliceksin demişti