esrAlp Arkadaşlar kan sulandırıcı kullananlar özellikle kırmızı meyveleri ve sularınıtüketemez diye biliyorum daha çok sulandırdık için Şimdi tam kiraz mevsimi dayanamayıp ¾ tane yedim iki gündür bu yaz nasıl geçiçek bilmiyorum siz dikkat ediyor musunuz 😥
bebegim_28 esrAlp ben kiraz çıktığından beri en az 2 kilo yemişimdir hiç duymadım doktor da öyle bişey demedi
mlsmrtgl esrAlp ilk defa sizden duyuyorum . Kan sulandırıcı kullanıyorum şalgam suyu her gün iki bardak içiyorum . Bahsettiğiniz çoğu meyveyi her gün yiyorum . Doktorumda hiç bse söylemedi .
esrAlp bebegim_28 benim babamda kalpten dolayı kan sulandırıcı hap kullanıyor şalgam suyu vişne suyu yasak mesela onada yeniyorsa ben de yiyeyim ya😅
Erken Araştırdım da kiraz ,kara üzüm, portakal greyfurt gibi kan sulandırıcı oranı yüksek olan meyveler kan sulandırıcı ilaçlarla etkileşime geçtiğinde vücutta kanamalara sebep oluyormus önümüzden önerilmezmiş.
Erken mlsmrtgl herkeste aynı etkiyi yapmayabilir . Bu konuda diyetisyenler Bilgi veriyor . Bununla ilgili doktoruma danışmıştım bilgilendirme yapmamıştı . Başka bir doktora sorduğumda ise diyetisyenden Bilgi alın bu kan sulandırıcı ve yiyeceklerle ilgili ne yenilmeli yenilmemeli diye demişti
esrAlp mlsmrtgl şalgam suyu bende çok severim içmeyin bence dikkat edin dr a sorun eğer kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorsanız çünkü babam tek coraspirin içiyor dr u yasakladı
iremgun mlsmrtgl ben şu an hamile değilim ama doktorum yememem gereken şeyleri hep söylerdi hiç bahsetmedi bana da ben şaşırdım duyunca. Acaba hamile değilim daha diye mi söylemedi bilmiyorum ama sonuçta ilacı kullanıyorum olsa söylerdi gibime geliyor 🤷♀️
esrAlp Shuezgidn yani ben hep böyle biliyorum oğlumda greyfurt ve vişne suyu ve kırmızı meyve suları ile ilgili uyarmıştı kış gebesiydim o zaman bunda dr a sormadım açıkçası ama kiraz teyzem toplamış elimi dayanamayıp 3 /4 tane yiyince merak edip sormakta fayda var dedim
mlsmrtgl esrAlp merhaba ben bugün doktoruma sordum kanıtlanmamış olsa da böyle bir durum var dedi . Çok yeme dedi . Şalgamdan uzak dur dedi
esrAlp Mesela ameliyatlara girmeden de dr uyarır bir hafta öncesinden kırmızı meyve suları tüketmeyin diye kanamayı kontrol edebilmek için