Şu sıra kafamı çok kurcalayan bir şey haline gelen şeker yüklemesi aranızda şeker yüklemesi yaptıran ve yaptırmayan var mı fikirleriniz ve görüşlerinizi çok merak ediyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz 😑

[silindi], Gebelik etiketini ekledi.

Bsr_34 ben yaptırdım şeker olmasa bile gizli şeker olabiliyor buda bebeğe zararlı haliyle

Bsr_34 ben yakın zamanda yaptırmaya gittim ama gebelikten önce de 1 dilim çikolatayı bile zor yiyen biri olduğum için glikozu içemem diye korkuyodum öyle de oldu 🤦🏻‍♀️ aç gitmiştim zaten kahvaltı yap 1 saat sonra gel dedi, daha sonra 1 saat sonra yine ölçtü. Ben bu şekilde de ölçüldüğünü bilmiyodum. İçin rahat etmezse bu şekilde de ölçtürebilirsin canım.

Bsr_34 bende yeni yaptırdım daha önce yaptırmam demistim ama ne olur olmaz dedim ve sekerim sınıra yakın cıktı dikkat etmem gerekiyormuş. bence yaptır canım. bilemiyoruz çünkü bunu öğrenmesem hala tatlıyi çok yermişim yani azalttım artık. sadece o glikoz biraz mide bulandiyo oda ac olduğun icin sanırım. onun dışında hic bişey yok merak etme

Bsr_34 ben pazartesi yaptirdim. Sekerim yuksek cikti carsamba bidaha yapilcak bence yapilmasi gerekiyor. Ben 25. Haftamda daha 2 bucuk kilo aldim bide ama sekerim cikti 🤷🏻‍♀️

Bsr_34 bunu ben de merak ediyorum. Bazıları şeker yüklemesinin bebeğe zararlı olduğunu bile savunuyor. Haliyle insanın aklı karışıyor. Benim doktorum da şekerden şüphe etti ama henüz erkenden olduğu için testi yapamıyoruz şu an, beklemedeyiz 🤷🏻‍♀️

Bsr_34 bende yaptırdım. Çünkü anne ve akrabalarımda hep şeker var. Annem 2 kez komaya girdi şekerden el ayak hep yara oldu. Ben özel jinekolog gittim. Kliniğinde hemşire önce aç Ken ölçtü. Sonra 100 gr lık içecekten içtim. Hiç baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamadım. her saat başı ölçüm yapıldı 4 saat sürdü benim. Yanlız içecegi içtikten sonra ve her saat şeker ölçümü de o arada geçen sürelerde 10 dk yürüdüm 10 dk oturdum. Bu şekilde hiç bir sıkıntım olmadı. Çok şükür gebelik şekerim çıkmadı. Ama ben hamilelikten beri tatlı şekerli şeylerden uzak durdum. Arda tadımlık Bi gofrettir bir parça çikolatadır 1 yemek kaşığı dondurmadır hep böyle tadımlık. Şimdi yine öle yapıyorum çok çok canım çekerse tatlı keçiboynuzu pekmezi Bi tatlı kaşığı atıyorum agzıma işe yarıyor 😅

Bsr_34 yeni yaptırdım canım bence gerekli olan bir test gerçekten hamileliği olumsuz etkileyebilir şeker varsa.. Öğrenmekte yarar var…

Bsr_34 ben yaptırmıcam cnm bir haftalık açlık tokluk şekerimi ölçüp götürücem