Cigdem91 Gulsahaslan ben varım 2 haftadır ağlayıp duruyorum kombine riskim 1/1403 çıktı kendi doktorum normal dedi başka doktor biyokimyasal riskin fazla çıkmış dedi napcam bilmiyorum 😥
Ennur05 Benimki yüksek çıktı ..iki ayrı doktorda üçlü testi yapalım ona göre bakalım dedi ..1 hafta önce de izne gidince Samsun’da Medical Park da muayeneye gittim ..Önce ikili test sonucumu gösterdim .Tabi bu sonuç Down riskini devam ettirebilir ya da plasenta ile ilgili bir sorun yaşayabilirsin dedi sonra ultrasonda iyice kontrol etti bi risk olmadığını söyledi .. Üçlü test ikiliden daha iyi değil ki dedi.Eğer pimpirikliysen ya da bir şey olur aldırırım dersen yaptır dedi 🤷🏻♀️ 18+3 oldum hala yaptırmadım 🙂 Ayrıca doktorlar bu ne deyince bu değer tek başına bir anlam taşımıyor diyorlar sadece 🤔
Cigdem91 Ennur05 evet pap a değeride önemli tek bir parametreye bakıp karar verilmiyormuş ense kalınlığı hcg pap a hepsinin kombini önemli galiba çok araştırdım
Gulsahaslan Esen Ense kalınlığı 0,61 burun kemiği var kısaca ultrasonda herşey normal sadece bhcg 180 ml 2.64 mom
Gulsahaslan Ense kalınlığı 0,61 burun kemiği var kısaca ultrasonda herşey normal sadece bhcg 180 ml 2.64 mom
Gulsahaslan Pappa 3,10 ml 0,82 mom crl 76,1 mm 13+ 3 günlükken yapıldı testte negatif yazıyor ama doktorum eğer iyi çıkarsa dörtlü yapmayız demişti ama şimdi hcg den dolayı her ihtimale karşı yapalım diyor
Esen Gulsahaslan evet ense kalinligi ve burun kemiğinin olması iyi. Papp da iyi. Doktorun tedbir amaçlı demiş demek ki yaptır bencede ama çok içine dert olduysa başka bir doktora.daha görün ama ben olsam kafamı karistirmazdim başka doktora gidip
Mary10 Cigdem91 benim de biyokimyasal riskim fazla çıktı, ama önemli olan kombineymiş kombine normal. Siz ne yaptınız, ayrıca bir test daha yaptırdınız mi ? Son durum nedir
Gulsahaslan Cigdem91 Cigdem91 evet 2.50 geçmemesi lazımmış benm çok az geçiyot nasıl olacak bilmiyorum
Cigdem91 Gulsahaslan hcg 146 çıkmıştı mom 3.60 sizin benden yüksek ama mom değeriniz düşük nasıl hesaplanıyor anlamadım
Cigdem91 Gulsahaslan ultrason çok iyiydi 1,5 mm ense kalınlığı çıkmıştı burun kemiğide var sadece hcg değeri kan da risk çıkardı ama doktorum çok önemsemedi başka doktor kafamı karıştırdı 😥
Gulsahaslan Cigdem91 ben hem devlette bi doktora gidiyorum hemde özele devletteki iyi bu değerler falan dedi ama özeldeki de risk grubunda değilsin ama her ihtimale karşı dörtlüyü yapalım dedi ama bende farkında hcg değerinin yüksek çıktığını
Cigdem91 Gulsahaslan ben doktoruma sordum neden yüksek çıkmış olabilir diye ee hamilesin tabi yüksek olcak dedi geçiştirdi haftaya başka doktora gitcem malesef dert oldu çünkü 😪