Merhaba bayanlar; 34+5teyiz. 36.haftada kontrolümüz var. Çatı muayenesi yapılır mı sizce ? Ilk doğumum olduğu için biraz tedirginim, allttan muayene olmadım daha önce bu yüzden çekiniyorum biraz. Sizler kaçıncı haftada çatı muayenesi olmuştunuz. Cok acıyor mu acaba ? Bilgi tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum 💜
Çatı Muayenesi Hakkında Tecrübe Tavsiye ✋
DilekYD Bizde 34+4 olarak şuracıkta bekleyelim 🤭
Bi arkadaşım ilk 37 de olmuştu hiç birşey olmadığını acı vs söylemişti
biraz da yapanla alakalı bence
iyi doktora hemşireye denk gelmek lazım aslında
DilekYD Ben 3 gün önce oldum. 37. haftada. Hiç korkulacak bişey değil acımıyor kendinizi rahat bırakın sıkmayın yarım dakikada falan bitiyor zaten. Ben olunca kaç gündür boşuna korkup büyütmüşüm dedim.
kızlar çatı muayenesi için benim gebeliğim cok cok erken fakat hamileliğimden beri o çatala oturup alttan muayene olmak zorunda kalanlardanım ki daha dün oldum biraz kasılıyorsunuz bacakları acarken cünkü doktor vajinanıza cok yakın bakıyor ve içine bakıyor bikaç aleti sokarak ilk yaptırdıgımda doktora vurmustum istemsizce ve bacaklarımdan tutup geri cekmişti beni korkma diye 😅 ben artık alıstım gidip direk açıyorum😅 doktorunuzun eli hafifse ve sizle sohbet ederek yapıyorsa korkulacak hiçbirşey yok
Canım bugün 37 olarak saat 11 de alttan muane yapıcam dedi bakalım yazarım nasıl duygu sancı acı olucak mu
Ozgecetindag ayyy benim en çok korkup utandıgım kısım 🙈
alttan muane olmak zorunda kalmadım ben ama bi kaç defa mecbur olmustu düşüklerim sırasında
insan istemsiz kasılıyor dediğin gibi
DilekYD bende yarın olucam 38 haftalığım
DilekYD ben doktoruma danıştım 37de yapacağını söyledi canım, arkadaşlarıma da sordum hemen hemen o haftalar oluyor
Doktora ve hemsireye de bağlı ama en cok da size bağlı kendinizi rahat serbest birakirsaniz hic birsey hissetmeden saniyesinde biter. Ama kendinizi sıkarsanız biraz canınız acıyabilir ama korkmayin aşırı bir acı olmuyor. Ben 28. Haftam da karnımin üstüne düşmüştüm sancilarim vardi o zaman yapildi bana ilk kez ve sonra doguma kadar sürekli yapildi sancilarim oldugundan :)
35ten beri oluyorum şuan 38/1deyim rahim ağZı kısal olduğu için şöyle diyim tabi ki insanı geren bi şey ama kendinizi kasmadıkça acı olmuyor dayanılmıcak bi şey değil en fazla yirmi saniye sürüyor doktor iki parmağıyla bakıyor
DilekYD Ben sürekli oldum erken Doğum riskim vardı. 30. Haftadan 36 nın başına kadar her gğn oldum. İlk biraz acıyor alıştım kasmadım kendimi rahat bıraktım hiç acımadı. Tam anlamıyla bebek geliyor sanırım diye sancılandığımda baktı yine açılmam vardı. Normal denedik. Her saat başı ebe açılmanın durumunu takip etti. Kasmazsan hiç acımıyor kısa sürüyor. Belki doğum esnasında bakar. Bazı doktorlar öyle yapıyor.
Ben 37 haftama girmeme bir gün vardı doktor nst bakmadan hemen beni alttan muayene aldı 🤔🤔ablam şaşırdı içime bi şüpe düştü ama doktora anlattım rahatsız olduğunu böyle böyle diye oturamıyorum çok fazla bi de nefes darlığım oluyor felan diye