Seyda90- bunu canlı canlı yaşamış biri olarak anlatayım. Bendede aynı şekilde risk yüksek çıkmıştı. İnternational hastanesinde bi prof gittik. Doktor bana şunları söyledi. Napıcaksın aldır gitsin şansın varsa 7 yaşına kadar yaşar ya şansın yoksa 40 a kadar yaşayanlar var. Elini tutsan gezdiremezsin bakımları zor ver 1500 tl alalım gitsin yaşın küçük yenisini yaparsın. Doktor bunları söylüyo ama ben gözyaşlarıma hakim olamıyorum. O korku ve panikle amniyosentez yaptırdım. Çok zor ve tehlikeli bi işlemdi. Kocaman iğneyi karnına batırıyolar ani refleks olmamalı bebeğin bi yerine değmemeli. Değerse sakat olma riski vardı. O kdr zor aldılar ki bebiş karnımda kaç kez iğneye elini uzattı doktor hemen geri çekti. Ben o işlemi yaptırdığıma çok pişmanım sapa sağlam çocuğumu o işlem sayesinde sakat bırakabilirdim. Sonuç zaten 1 ayda geliyo. O 1 ay cehennem azabı gibiydi. Sonuç temiz çıktı. 2. Bebeğime hamileliğimdede doktor ısrar etti 2 li test yaptırmak için ondada yaptırdım ondada risk yüksek çıktı ama devamında bişey yaptırmadım. Doktorumda demekki senin hormonlarından biri bebeklerini down sendromlu olarak gösteriyo dedi. 9 ay resmen işkence gibiydi. doğdu sapasağlam. Şimdi 3. Gebeliğim herkes zorunlu tuttu 2 li testi ama ben yaptırmadım. 1 ay önce renkli ultrasona girdim. Gayet sağlıklı bi bebek dedi. Yani demem o ki kafana hiç takma. Test yada amiyosentez çözüm değil sadece kendini tatmin etmiş olursun yaptırırsan. Bebeğinde o sırada zarar görmeyeceğinin garantisi yok tabiki. Bnmle aynı anda hamile olan bi komşumuz vardı ondada risk yüksekti. napıcam ben down sendromlu bebeği diye aldırdı. 2. Ye hamile kaldı. Bebek sağlıklı dendi. Doğumunu yaptı ama Down sendromlu olarak doğum yaptı. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.