Evet kızlar bende doğurup geldim sonunda 🏃🏻♀️
hemen hikayemi anlatmak istiyorum çünkü ortaya ne çıkacak bende çok merak ediyorum💁🏻♀️
1 haziran sabahı bi miktar kanama ve 2 bardak su kadar ıslak bir şekilde uyandım. Bir gün öncesinde ise midem bulanıyordu ve kendimi çok halsiz hissediyordum sürekli uyuyup dinlenmek istiyodum. Islaklığı görünce dedim ya altıma kaçırdım ya da suyum geliyor. Lavaboya gidip üzerimi değiştirsim ve kayınvalideme söyledim. Oda gelip baktı ve kızım senin suyun bu dedi. Eşimi kaldırdık kayınpederimi kaldırdık ve kendi evime uğrayıp eşyaları aldıktan sonra hastaneye gitmek için yola çıktık. Normalde hamileliğimi öğrendiğimden beridir özel hastaneye gidşyordum ve soğumumda orda olacaktı fakat korona muhabbetlerinden bize ikram olarak fiyatın içine dajil olan herşeyi iptal edip fiyattan düşmedikleri için kayınpederim çok sinirlenmişti. Bende aynı şekilde tabi kuru kuru dünyanın parasını ödeyecektim. Yola kendi doktoruma gidiyorum diye çıkıp kendimi şehir hastanesinde buldum😂 tabi yolda kayınpederimle felanda tartıştık ama ben o anın heyecanıyla hiç bişey demedim zaten kayınpederimde beğenmezsen söz kendi doktoruna getiricem dedi. İşin komik tarafı ise birkaç gün öncesinde şehir hastanesini çok övdükleri için ortamına gidip bakacaktık 😂 beğenirsem doğumda direk oraya gidecektim fakat direk doğuma gittim hala gülüyorum ne büyük cesaret 😂 sonrasında acilden kadındoğuma giriş yaptık ve ebenin gelmesini bekledim. Ebe geldikten sonra muayene edip 3 cm açılmam olduğunu söyledi. Sonra nst ye bağlandım nst dede minik minik 40-50 arası sancı çıkıyordu fakat düzenli değildi🤦🏻♀️
gelenin suyum olup olmadığını anlamak için ise çamaşırıma turnusol kağıdı koydular. Ve hastaneye ytış yapıp yapmayacağım konusunu tamamen bana bıraktılar. Ben ise turnusol kağıdının sonucuna göre haraket edecektim. Yarım saat sonra kapıda baktığımızda ıp ıslak ve rengi dönmüştü yani suyum geliyordu ama sızıntı şeklinde. Bu arada çoğu doktor bana suyumun birden boşalacağını sızıntı olarak gelmesinin çok nadir olduğunu söylemişti fakat doğum yaptığım hastanedeki doktor (adını bile bilmiyorum)😂 kese eğer yukarıdan delinirse sızıntı olarak gelir, aşağıdan delinirse birden boşalır dedi. Herneyse ben evrakları imzalayıp doğumhanedeki sancı odasına götürüldüm altımı tamamen çıkarttırıp o şekilde yatırdılar. Hemen ebe gelip tekrar açıklığı kontrol etti ve açıklık 4 cm🙄
o arada kayınvalidem geldi hemen onu başka kapıdan aldılar nedense. 4 cmden sonra açıklığım ilerlemedi ve doktor gelip bugün soğurman gerek yoksa bebeğinde seninde hayatın teklikeye girer dedi. Meğer birkaç gündür suyum geliyormuş ben onu akıntılı olduğu için anlayamamışım . Hemen suni sancıyı takıyoruz ve keainlikle isteğe bağlı sezeryan yapmıyoruz diye söyleyip çıktı. suni sancıyı bağladıkları an başladı benim sancılar gelmeye. İlk başlarda adet ağrısı gibi hissettim gelip gelip gitti fakat açıklık 7-8 cm ye ulaştıktan sonra kesinlikle dayanamadım ve acı eşiğim yüksektir vızvızlanmam kolay kolay. En son tekrar gelip kontrol ettiklerinde açıklık 10 cm dediler ama bebek kanalda değil🥵 benim dayanacak gücüm kalmamış ve saatlerdir açımmm. Allahım bana yardım et diye ağlıyorum. Sezeryana alın diye yalvarıyorum kimse beni takmıyor açıklık tam olduktan sonda kayınvalidemide çıkardılar yanımdan kaldım yapayalnız☹️ Sonra beni sağa döndürüp sol bacağımı kaldırıp kkınıp bebeğin kanala girmesi gerektiğini söylediler. Bağırmaktan ağlamaktan ıkınamıyorum sadece çığlık atıp ağlıyorum allahım beni kurtar diye. Yok bizim kız kanala girmedi inadı tuttu. En son ebe eliyle bebeği kanala yerleştirdi. Ve ıkınmaya o şekilde başladım tekrardan. Ikınıyorum fakat yeterli gelmiyor ebeler bırakma nefesini tut sadece ıkın diyor ama o an bağırıyorum sadece ben ıkınamıyorum diye ağlıyprum. 11 de yatışım yapıldığı hastanede saat 9 a kadar suni sancı çektim. Beni yoran sadece o oldu belkide kendi sancımla ıkınabilecektim ama suni sancının acısıyla ıkınamadım. En son ebe hadi saçını görüyorum son kez ıkın dedi ve son olacak olan ıkınmamım cesaretiyle mutluluğuyla kendimi sıkıp gerçekten ıkındım. Ebeminde karnımdan bastırıp bebeği ittirmesiyle kızım çıktı ve sanki içimden vişey akıp gitti. Bütün ağrım herşeyim o an kesildi. Ve benim kızım uyurken doğdu🐥 😂❤️ Bebeğimin eşide peşinden gelmiş onun için ayrıyeten ıkınmadım çok şükür. Bebeğim göğsümde yatarken benim dikişlerim atılmaya başlandı. Uyuşturmak için iğne curdular ama herşeyi hissettim acısını bile. Tam uyuşturamadılar diye düşünüyorum ve 21.19 da kızım doğdu 11.40 da dikişim bitti. İç dış olmak üzere çok dikişim var sayısını söylemediler saymadık diyip geçiştirdiler ama diğer ebe dikişin çok kendine çok iyi bakmalısın dedi. Sayısını sorduğumda bi müddet sonra saymadım dedi. 8 gün oldu doğum yapalı hala oturamıyorum ama ağrılarım geçti. Şimdi kızımla koyun koyuna yatıyoruz gülüşüyoruz. Benim doğumum çok zor oldu ama inşallah rabbim sizleri bir avazda kurtarır. Vajinusmus problemi olup ilişkiye bile giremeyen ben normal doğurursam böyle olur zaten. Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inşallah benim hikayemde buydu 💁🏻♀️