Annis1 Merhab kizlar dogum yaptiktan sonra pttden alinan para hakkinda bilgisi olan yazabilirmi bi yere basvuurlmasi gerekiyormu ne kadar surede almamiz gerekiyor?
Lzgpthm Annis1 doğum parasını diyorsunuz sanırım yasadigim yerde sosyal yardimlasma vakfına basvuruluyor doğum raporuyla anne yada baba basvurabiliyor sağlık ocagina sorun isterseniz o bilgilendirme yapar
Busra__ Annis1 canim benim ablamda yeni doğum yaptı ordan biliyorum doğum belgesi veriyolar hastaneden onunla nufusa kimlik çıkarttırırken başvuru yaptılar ve ptt ye 1 ay sonra flan yatirdilar basvuru yaparkende süt ve dogum parasi diyerek basvuru yapicaksin
poyrazege111 Annis1 biz bu çocuk sayısına gore alınan para için sosyal hizmetlere başvurduk ama emzirme parası 149 lira yatmış esimin adına ptt ye ona başvurmadık kendi yattı 170 den sorguladık yatmış gidip cektik
Ayferduru Sosyal yardımlaşma toplum merkezine hastanenin verdiği doğum raporuyla başvuru yapabilirsinz süt parası ve doğum parası demeniz yeterli süt parası ziraat bankası eşiniz üzerine doğum parası ptt sizin üzerinize yatıyr iki ay içinde hesabınzda oluyr
Arzuylmz Ayferduru Ben doğum parası için başvuru yaptım ama süt parası için başvuru yapıldığını bilmiyordum doğumum üzerinden 54 gün geçti hala başvuru yapabilir miyim acaba ?
Busra__ deletedmom06 150 süt parasi 300 dogum parasi diye biliyorum canim bu civarlarda yani toplam 400 500 arasi yanlis degilse tabi
eymenelif deletedmom06 ilk cocuga iki yuz ikinciye 400 biz ilkinde almamistik ikincide aldik 400 liraydi bu ucuncu 600 lira ucuncuyede birde sut parasi var ikiyuz lirada sut parasi canm biz ikiciyle birlikte ucuncunun sut parasini almayi dusunuyoruz almamistik onu me zmn cekersen cek veriyorlar onu 🤗
Ayferduru deletedmom06 aynen canım ben 2016 125 lira süt parası 300 yada 350 olması lazım O aralar almştım
Busra__ Zeyoo ewet canim herkese durumu iyi olana kotu olana calışan bayanlara daha fazla veriyolar hatta sigortali calisanlara
Aysenurtsr Busra__ dogum parasi yani ilk cocuk parasi mi oluyor ? Calisanlara daha cok demissiniz? Rapor parasi olmasin o ? 🙄
Lzgpthm Aysenurtsr doğum parası denilen olay çocuk parası bir kereye mahsus olan bi şey ilk çocuğa 300 ikinciye 400 ucuncuye 600 sosyal yardimlasma vakfina doğum belgesiyle basvuruyorsunuz çalışan calismayan herkese veriliyor bu para ama rapor parası dediğimiz çalışan anneye veriliyor çalışamadığı izin doneminin parasını alıyor