Merhabalar.Oncelikle Allah hepinize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin.Gelelim hikayeme..
5Haziran Cuma günü duşumu aldım duamı ettim hastaneye gittik.Doktorum sezaryen uygun gördüğü için öyle oldu. Bu beni başta çok korkutmustu uykularım kaçmıştı düşünmekten.Cunku sezaryen sonrası diye anlatılan şeyler çoktu ve insan ister istemez etkileniyordu.Cani çok tatli biri olduğum için kendimden inanılmaz tırsıyordum.Ameliyathaneye beni indirdiler ve ekip çok guleryuzluydu.Anestezi uzmani sakin olmami,yapacagi her şeyi bana anlatacağını söyledi.Belimden iğne yapıldi ve sinek ısırığı gibi bir şeydi.Bitti mi dedim evet dedi.Kalcamda ve ayaklarımda karincalanma başladı.Ya his olursa korkusu vardı ama bırakın bir his üzerime beton dökülmüş gibi kaskatı kalmıştım. Belimden altı hissetmek mümkün değildi.Basimda doktorum ve ekip bir kişi de elleriyle yüzünü tutup daha başlamadık merak etme diyordu.O esnada ben gerçekten işleme baslanmadi sanıyordum ama karnımda çok hafif baskı hissediyordum.Ne yapıyorlar diye soruyordum sürekli.O esnada doktorum birden karnıma bastırıp bebeğimi havaya kaldırıp gözümün önüne getirdi şoka girmiştim. İşleme baslanmadi sanıyordum çok hızlı gelişti.Bebegim onumdeydi ve inanması çok guctu ağlamaya başladım bu benim mi diye. Sonrası gözüm hep bebegimdeydi çocuk doktoru ilk kontrollerini yaparken. Öyle güzel ki Maşallah. 3585gram doğdu kizim.Onu temizleyip giydirip yanağıma getirdiler pamuk gibiydi.Önce onu cikardilar odama.Benim de islemlerim tamamlandı ardından beni çıkardılar.
Uyusuklugum 4saat sonra geçti hemen ağrı kesici iğne yaptılar dayanılmaz bir ağrı yasamadim.Şöyle ki her bünye farklıdır evet ama bir grip hastaligini bile günlerce yatarak geçiren biri olarak bu süreç çok ağır olacak sanmıştım.Etraftan duyduklariniza asla aldırış etmeyin.Ben kendimi çok kötü olacağım sanmıştım.Allaha şükür öyle olmadım.Agri kesici iğneyi 4-5saatte bir yaptırdım. Benim için en acılı olayı odama çıktıktan sonra hemşirenin karnıma bastırarak masaj yapması oldu.(rahmin kendini toparlamasi için).O da kısa süreli bir islemdi.Bir de ilk ayağa kalkış,ilk tuvalete çıkma sadece ve sadece korktuğum için zor geldi.İnanin hiç biri dayanılmaz değildi benim için. Ertesi gün taburcu oldum.Allaha şükür şimdi daha iyiyim.Kendim kalkıp yürüyorum yavaş yavaş.Tuvalete kendin gidebiliyorum.Bugun duşumu da aldım. Sezaryen sonrası süt gelmesi zordur diye bir şey de yok.Elhamdulillah öyle bir sorunum olmadı.Bir de hastaneye goturdugum koca valizde hiç bir şeyi kullanmadım.2pijama ve bolca depend yeterli oldu.Aklinizda hep aynı kelime olsun “geçecek..” Ben buna inandım ve her şey daha kolay ilerledi.Sorularinizi cevaplarım.Allah hepimizin yardımcısı olsun💕
39+1 spinal sezaryen ile gelen meleğim 💖
Çok iyi oldu benim için sağlıkla büyütün inşallah 🥰♥️ Benimde spinal sezaryen doğumum var perşembe günü 4 gün kaldı çok heyecanlıyız
Kozaannesi güle güle büyütün bebeğinizi😍 İnsan korkmasada bazen öyle yazılar yazılıyor ki eyvah ne yapacağız oluyoruz😑Bende ay sonu zorunlu sezaryen olacağım Allah herkese kolay doğum nasip etsin ☺️
Kozaannesi sabah doğuma gireceğim spinal olarak 38+2 de🥰 moral verdi yazdıklarınız sağolun. Korkuyorum çok siz gibiyim bende canım cok tatlıdır. Sağlıkla büyütün bebişinizi😊
Salı günü sezaryenim var cesaret verdin çoook sağol hemen iyileş inşallah 🙏🏻🌸
Kozaannesi Hayırlı olsun sağlıkla büyütün yavrunuzu. Bende spinal sezeryan olucam benim merakım toplam kaç dakika sürdü ameliyata başlaması ve bitmesi
Kozaannesi Allah bağışlasın hayırlı uğurlu güzel uzun bir ömrü olsun hayırlı bir evlat olsun InsaAllah 🌸🤗
Kozaannesi maşallah ne güzel bir doğum Allah anali babali buyutsun ins 😇🤗darısı başıma salı günü seseryanla doğum ysocam inş ve ilk seseryanim çok kötüydü ağrılı şekilde uyandım inş bu ikinci doğumum spinal seseryan olucsm onuda bugün kararlastrdim kafamda😊peki bişey sorcam spinal genel anestezi arasında fiyat farkı varmı yada her hastane farklımidir
Kozaannesi canım ya maşallah subhanallah. Sağlıkla büyütün bebişinizi. Öyle güzel yazmışsın ki sezeryanı doğumdan saymayıp facia gibi anlatanlar da var. Hakkımızda hayırlısı hangi şekil olursa olsun hepimize sağlıklı doğumlar diliyorum arkadaşlar🤗🤗
Kozaannesi Allah analı babalı büyütsün insallah.. suan yoldayım doguma gidiyorum cok iyi geldi okumak Allah razı olsun 🤗
Kozaannesi Allah analı babalı büyütsün saglicakla buyusun
Kozaannesi ben sezeryandan gerçekten korkuyorum normal doğum olsun acıları çekerim diyorum fakat sezeryanda o belden yapılan anesteziden ve sonda dan çok korkuyorum özellikle iğne kısmından daha önce hiç iğne yaptırmadım belden nasıl birşey onuda bilmiyorm çok aciyormu nasıl bir his 😔
Gamzetgt Allah yardımcınız olsun hayırlı doğum nasip etsin💕
Zlhb Amin İnşallah 🤗
sevillia Belki şuan bebeğinize çoktan kavusmussunuzdur🤗 Hayırlı olsun İnşallah 💕
Seymanurcel Siz de hemen iyilesirsiniz İnşallah 🤗
AysunFatih Sağolun Allah razı olsun 🤗 Saat olarak tam bilmiyorum ama tahminimce sabah 9ds başlamıştı 10olmadan da bitti