Nihalagpak ben de çok ama çok korkuyordum. Bazen hala korkuyorum. Yeterince besledim mi, sütüm yetiyor mu, sütün kalitesi iyi mi derken kafayı yiyordum nerdeyse. Benim bildiğim tek bir şey var, emmek istediği kadar emzirmek. Ya bu çocuk ağlıyor ne oldu diye düşünmek yerine ihtimalleri değerlendirmek. Ya bir sağlık sorunu, ya gaz ya da kirli bez ya da acıkmış olması. Sağlık sorunu zaten belli ediyor kendini:) en iyisi emzirmek oluyor bu durumda. Doğru pozisyonda emzirmek, o çekmeden memeyi çekmemek, eğer uzun süre emmemişse ve emerken özellikle geceleri uyuyakalıyorsa memede mutlaka uyandırıp emmesini sağlamak gerek. Ben genel olarak her emzirmede iki memede de 15’er dakika tutuyorum. Bu süre bazen uzuyor o ne kadar isterse oluyor. Ama en az 15 dakika önemli. İlk 10 dakikada karbonhidrat bakımından zengin ilk süt geliyor çünkü. Daha sonra yağ bakımından zengin süt geliyor ki tartı artışını esas sağlayan o yağlı süt oluyor. Aklınıza gelen başka sormak istediğiniz bir şey varsa beklerim:)