Mutlu_hamis Ya kızlar hiç karar veremiyorum bi yardımcı olur musunuz aklımda hep (Defne) var ama kuranda geçmiyor die başka isimlere bakıyorum bazen (İkra, Buğlem, Sümeyye, Tuana) yoksa Defne mi sizce hangisi?
Yarim_Kilo_Kiyma Mutlu_hamis Duha, Yüsra , İkra, Mina, Reyhan Kuran’da geçiyor ve bende bunları düşünüyorum. Yanına da Defne, Zeynep, ada ,
Didi6 Mutlu_hamis Buğlem de Kuran’da geçmiyor yalnız. Iyi araştır canım. http://bebegimeisim.blogspot.com/2017/12/buglem-isminin-gercek-anlam-ne.html?m=1 http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/buglem-isminin-anlami-nedir-cocugumuza-isim-olarak-koyabilir-miyiz.html Tuana da Kuran’da geçmiyor. Böyle anlamı yanlış bilinen çok isim var canım 😔
Yarim_Kilo_Kiyma Mutlu_hamis Ben kuran dinler iken fark etmiştim , ikrayı isim olarak koyulduğunu bilmiyorumdum , ve inşirah süresini çok severim dinlemesini beni bambaşka alemlere götürüyor ve çok duygulanıyorum dinlerken ☺️ Yüsrayı da orda fark etmiştim 🌸
Berrataha Mutlu_hamis sümeyye kuranda geçmiyor ama anlamı çok güzel 4 yaşındaki kızımın adı sümeyye berra
nil_sugra Mutlu_hamis ismin illa kuranda geçmesi gerekmiyor canım. İsimde önemli olan anlamı ya da esinlendiğin kişidir. Osman ismi mübarek isimdir ama kuranda geçmez mesela. Biz hz. Osman’ı benimsediğimiz örnek aldığımız için Osman ismini koyarız ancak Osman isminin gerçek anlamı da küçük yılan yavrusu demektir. Yani burda da önemli olan Osman ismini taşıyan şahsiyet tir. Bence Defne ismi buğlem, ikra ve tuana isminden çok çok daha güzel ve anlam bakımından da köklü faydalı bir ağaçtır.
Mutlu_hamis nil_sugra teşekkür ederim bendede ağır basan isim defne ama kafamı karıştırdılar ilerde senden şikayetçi olacak kuranda geçmezse diye
nil_sugra Mutlu_hamis yahu ne diyim artık. Hiç kafan karışmasın canım. Çok istiyorsan kulağına yine okut. Ben oğlumda öyle yapmıştım kulağına Yiğit Hamza Kürşad ismini okudu eşim kimlikte Kürşad yazdırdı. Şimdi nasip olursa yine aynısını yapacağız. Eğer kızım olsaydı kulağına Nur Defne ismini okutacaktım kimliğe Defne yazdıracaktım.
DerinAy Mutlu_hamis yok öyle bişi yaa, güzel isim koyun diyor kuranda. İlla kurandan manasız bir kelimeyi isim olarak çocuğunaza verin demiyor ki. Anlamı, kendi, melodisi güzel bi isim olsun tamam işte💗