Ozdmrkbraa Sizin bedeniniz sizin hamileliğiniz. Kimse sizin bedeninizi sizden iyi bilemez çoçuğunuzda sizden iyi düşünemez. Bakın size naçizane tavsiye vereyim. Kaçınca haftadasınız bilmiyorum ama bu gebelik sürecinde o kadar konuşan oluyor ve olacak ki. Ve yarısından çoğu yalan yanlış boş bilgiler. Siz ne içmek istiyorsanız ne yemek istiyorsanız ne yapmak istiyorsanız onu yapın yiyin icin. Ama önce araştırın okuyun sorun bilginelin doktorunuzla konuşun sağlık ocağınızda ki ebeye sorun tevrubesine güvendiğiniz arkadaslariniza sorun varsa çevrenizde doktor tanıdıklarınız onlara sorun danışın ondan sonra kararınızı kendiniz verin ama başkası dedi diye yapmayın (doktor hariç tabi). Ben örnek vereyim ben vitamin hapları kullanmadım. Çoğuna sorsan aaa olur mu filan evet olur cunku iceriligini araştırdım ne olduğunu araştırdım ve kendimde takviye edebileceğime kanat getirdim, alternatifleri araştırdım sordum soruşturdum kendim ve eşimle ortak kararla biz kullanmamaya karar verdik ama biz araştırarak kendi kararımızla hareket ettik o bu su diyor diye degil. Tetanoz asisida olmadım. Kime sorsanız onada aaa olur mu bebeğine cok zararli olmasan hadi birsey olursa doğumda. Hep kulaktan dolma bilgiler emin olun. Onuda araştırdım ve iceriligini araştırınca aslinds çokta masum bir asi olmadigina kanat getirdim. Türkiye’de ki doktor arkadaşlarımla görüştüm o yetmedi hollandada ki doktor arkadasimlada görüştüm (Hollanda’dan geliyorum bu arada) ve hepside masum bir asi degil istersen yaptır ama yaptirmasanda olur dediler. (Hollandada bu arada bu asiyi yapmıyorlar gebelere) Ve ben yine eşimle ortak kararla yaptırmamaya karar verdik. Ve Suan 32 hamileyim tek bir tane sorunum yok ve bu zamana kadarda olmadı olmayacak diye birsey yok tabi ki insaAllahta olmaz ama ben buna rağmen kimseye içme yapma etme diyemem. Herkes kendi araştırıp kendi karar vermesi lazım senin benim dediğimle degil. Diyecegim o ki siz nasıl uygun görüyorsanız öyle yapın kimseyide dinlemeyin evet diyin geçin. Pekmezlerin hiç biri zararlı değildir ama herseyin fazlasıda zarardır😊 Sevgiler 🌸