Merve1192 benim canımda sürekli yaz meyveleri çekiyor. Hatta eşim iyiki yazın hamile kaldın diyor sürekli :) bende bakliyatta çok zorlanıyorum. Doktor haşlanmış bakliyatlari salatana kat dedi ama onların haşlama kokusu olunca evden kacasim geliyor canım.
Sabahları normal bir kahvaltı yapıyorum peynir zeytin haşlanmış yumurta ve mutlaka kırmızı biber (c vitamini için) evde lor yapıyorum onunla yiyorum. Max 2 dilim esmer ekmekle. Bal ve pekmez haftada 1 ya da 2 hergün asla yok.
Ara öğün süt ya da yoğurt ya da evde şekersiz limonata gibi birşey yanına badem ya da fındık. (Canım genelde bu ara öğünü pek istemiyor.) İleri haftalarda meyveyi yoğurt içinde püre yap üstüne bı kasik bal dök buzluğa at dondurma yap üstüne de fındık serp dedi. Tatlı krizini engellemek içinmiş.
Öğlen akşamdan kalan yemekten yiyorum ya da çorbadan içiyorum. Çorbalar bu ara iyi geliyor mideme. O akşam acikmami baya azaltıyor.
Arada meyve yoğurt ya da meyve süt ceviz ya da badem ben kuruyemiş yerine midem kötü olursa bir iki galeta yiyorum.
Aksam da evde hep z.yagli sebze ya da ızgara et tavuk balık veya fırında fln yemek pişiriyorum. Yanına salata ya da yoğurt söğüş gibi birşey olsun diyor. Çorba olursa yemek pek yiyemiyorum henüz. Pilav yasak.
Gece acikirsam da salatalık yiyorum. Tarçınlı süt de olur dedi.
Buna yeni yeni baslayabildim geçen haftalarda sadece haşlanmış patates yiyebildim midem çok yanıyordu. Salcadan tiksindim o yüzden ağır yemekler yapamıyorum işime de geliyor.
Salatalara mercimek nohut atma işine de başlamadım henüz. Tatlı ve hamur işi yasak.
Umarım biraz faydası olur canım. Sende fikirlerini yazarsan bana da ilham olur.