DİP NOT : IKInmaYı BENİM GİBİ BiLMEDİĞİNİ DÜŞüNeNLERE BİLGİ !!!!!
hamilelik yazılarını okurken hep ya dogum hanede ıkınamazsam ıkınmak nası bişey ben bilmiyorum ya ıkınamadıgım için yorulursam diye tedirginlikler yaşadım. Etrafıma ben ıkınmayı bilmiyorum diyip durdum. Bir arkadaş yazmıştı yine “kendiliğinden gelen bir his bu diye” hakkaten öyleymiş. 7cm açıklıgı geçmiştim sanrm dogum haneye alınmadan 40dkka önce felan annemle ablam hatta ebede arada gidip gellip ıkınmam gelirse ıkın diyor, ablam annem iki dakkada bir ıkınmamı geliyor? Ikınıyo musun? diyordu sancı girdikçe en sonunda isyan ettim ne biliyim ben ıkınma ne biliyomuyum ben çişim geliyo onuda beze yapıyorm istemeden ! dememe kalmadı birkaç sancı sonra kaka hissi gelmeye başladı. “ Kakanızı son ana kadar tuttugunuzda nasıl ki vücut istem dışı atmaya çalışıyor , ıkınıyorsunuz dogal bir süreç olarak” aynı öyle. Birden bire bebegi atmaya yönelik ıkınma geldi ve benm sancıya verdgm tepkiler ıkınmaya döndü. Gerçekten ıkınmayı bilmeye gerek yokmuş kendiliginden geliyormuş sadece ebe bagırmama mı bogazımı ve kendimi yormamamı hatırlattı yoksa güçsüz düşersin dedi . Dikkat etmeye çalştm o dedktn snra dua ettm hep 💕🙏🏼